ARTIKELYamaha

'Beste X-fi Audioshow ooit'

Redactie HiFi.nl | 30 september 2015 | Fotografie Redactie HiFi.nl | Yamaha
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 27 september 2015

Op een prachtig lenteweekend trokken grote aantallen bezoekers naar Veldhoven, voor de X-fi Audioshow 2015. Met 3800 bezoekers vestigde de organisatie een nieuw record. Enthousiasme en een positief gevoel overheersen. 

Organisator Caspar blikt meer dan tevreden terug: "Het was de beste X-fi editie ooit. We hebben ruim 3800 bezoekers gehad en dat is voor ons een nieuw record. Onze organisatie, maar ook de deelnemers, hebben het idee dat de markt zich positief ontwikkelt. Het aantal aanmeldingen en toezeggingen voor de volgende editie stromen al binnen. Dat vinden wij natuurlijk geweldig."

"Over de bezoekers kan ik kort zijn: er waren meer vrouwen en kinderen dan andere jaren. Uiteraard zagen we ook veel bekende gezichten, maar er was duidelijk ook een jongere doelgroep. Het is en blijft de uitdaging om die doelgroep uit te dagen te komen luisteren naar mooie apparatuur."
Koen Rutten bijvoorbeeld, hij was in Veldhoven om te kijken naar de verschillende mogelijkheden en alternatieven voor streaming. Streamen via zijn DAC gaat omslachtig en hij wil wel kwaliteit.  Zoals Koen liepen er nog honderden mensen rond op zaterdag en zondag. Zalen en kamertjes puilen uit met nieuwsgierigen. Demonstraties zijn goed bezet. Ruim zestig deelnemers en meer dan driehonderd merken geven demonstraties, informatie en laten trots hun producten zien.Zo ook de heren van Recordpal. “Het gaat lekker”, lachen ze. Ze hebben een kamer die zowel aan de in- als de uitgang van de beurs ligt. Beter kan niet. Jazz is, net zoals andere jaren het meest populair. De reggae-lp’s slaan echter niet zo aan. Niet dat dat iets uitmaakt, de heren hebben een glimlach van oor tot oor.Bij de ingang is ook het nieuwe Aequo Audio uit Eindhoven te vinden: nieuwkomer op de high-end speakermarkt en omringd door mysterie. In het nieuwe jaar treden zij officieel toe tot de hifi-markt, aanwezigheid in het Koningshof is een teaser.Een andere trotse standhouder was Ivo van den Broek namens het 10-jarige Music Emotion. Het magazine beleeft zijn jubileum en Ivo krijgt welgemeende complimenten en geweldige reacties van lezers. Per toeval ontmoet hij zelfs de allereerste Music Emotion-abonnee. Het liefst zou Ivo alle kamers op de X-fi bekijken (inclusief de abdijbar), maar daar is het veel te druk voor. Een sigaretje zit er al niet in.Yamaha pronkt met Multiroom, D&D Audio met Devialet, Audiac presenteert McIntosh. Voor alle bezoekers, audiofielen, standeigenaars en vertegenwoordigers lijkt hetzelfde te gelden: het is druk, mensen zijn enthousiast, er zijn mooie nieuwe producten en ontwikkelingen: positiviteit overheerst. De markt trekt weer aan.

 

 
Caspar kan zijn geluk niet op. "Er heerste dit weekend een feeststemming in de kamers. Er is zelfs gedanst. Daarnaast was het erg gezellig met de deelnemers, die zondagavond dankbaar huiswaarts keerden." 

MERK

EDITORS' CHOICE