ARTIKELAudioQuest

De Jitterbug Thuis-tester: Doet 'ie het of doet 'ie het niet?

Redactie HiFi.nl | 10 april 2016 | AudioQuest
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 22 september 2015

Kan een audio-apparaat ter grootte van een klein memory-stickje het geluid van je geluidsinstallatie wezenlijk verbeteren? Dat was de kernvraag die we onszelf stelden toen we kennis maakten met de Jitterbug van Audioquest. Ongeveer tegelijkertijd dachten we: dat laten we ‘gewoon’ ons Test-het-thuis-panel uitzoeken. Want wij kunnen er wel wat van vinden, maar we zijn vooral benieuwd naar wat de gebruiker er thuis van vindt. De resultaten? Opmerkelijk.

Samen met AudioQuest hebben we weer  een gave Test-het-Thuis-actie waarbij we lezers vroegen om de Jitterbug op diverse plekken te testen. De Jitterbug is een gloednieuw toestel van AudioQuest, een klein en betaalbaar apparaatje dat belooft een serieuze impact te hebben op de geluidskwaliteit. Aldus de makers van het kleine ‘wonderstickie’. Maar goed, wij horen wel vaker prachtig klinkende reclameslogans langskomen. Waarbij we gelijk willen aantekenen dat we in eerder stadium al prettig verrast werden met de komst (en vooral de prestaties!) van de eveneens klein geschapen Dragonfly, een USB d/a-converter, eveneens afkomstig van Audioquest. Om maar aan te geven: het voordeel van de twijfel hadden ze al van ons. Maar we waren vooral benieuwd naar onze kritische lezers: wat zouden zij er van vinden?

Tien lezers gingen voor ons aan de slag om de Jitterbug aan de tand te voelen, onder diverse omstandigheden, op verschillende plekken. Na twee weken hebben we de Jitterbug thuis-testers gebeld om hun bevindingen met ons te delen. Daarnaast hebben we diezelfde testers gevraagd hun mening in een zelf gefilmd videoverslag vast te leggen. 

MERK

EDITORS' CHOICE