NIEUWSAudioQuest

AudioQuest Dragonfly USB DAC


Redactie HiFi.nl | 24 juli 2012 | AudioQuest

Op HiFi.nl verscheen eerder al een artikel over de AudioQuest Dragonfly USB DAC/hoofdtelefoonversterker en wij van Beter Beeld & Geluid kunnen het alleen maar eens zijn met de recensent: wat een ontzettend mooi ontworpen en geweldig klinkend apparaat!

Bij BB&G luisteren ze zeer regelmatig hoofdtelefoon via de MacBook Pro (met gebruik van Pure Music en iTunes) en de Dragonfly gaf een behoorlijke verbetering in de geluidsbeleving met zowel een makkelijk aan te sturen hoofdtelefoon - de Shure SRH-840 en AKG K550 - als een notoire 'head amp killer', de AKG K-500. De Dragonfly is ook stil genoeg voor in-ear monitors en heeft hiervoor ook een geschikte uitgangsimpedantie: laag...

Wat verandert er in het geluid als de Dragonfly wordt aangesloten t.o.v. de standaard hoofdtelefoonaansluiting van de MacBook? Er is meer rust/zwartheid, een groter geluidsbeeld dat minder snel dichtloopt in hardere/drukkere passages, meer openheid, een (veel) strakkere en krachtigere laagweergave, een schoner middengebied en een in zijn algemeenheid relaxtere en toch intensere muziekervaring.

Het klankkarakter van de Dragonfly is erg neutraal, dus compatibiliteit met een groot gamma aan hoofdtelefoons is gegarandeerd. Ondanks het neutrale karakter is er geen sprake van een te analytisch geluid: er is altijd een mooie samenhang, zowel tonaal als ritmisch. 

Kijk voor meer Beter Beeld & Geluid nieuws op de Special Page. 

MERK

EDITORS' CHOICE