NIEUWSBluesound

Bluesound komt met Powernode 2


Redactie HiFi.nl | 29 augustus 2015 | Bluesound

Bluesound heeft een opvolger voor hun succesvolle Powernode. Het merk heeft de geïntegreerde versterker opnieuw uitgevonden als de Powernode 2. Naast een nieuw uiterlijk is hij voorzien van een aantal verbeteringen in kwaliteit en functionaliteit.

Zo biedt hij onder meer extra aansluitmogelijkheden voor digitale én analoge bronnen. Bluesound gelooft nog steeds sterk in goede 2.1 stereoweergave, en daarom is de Powernode 2 net als zijn voorganger voorzien van elektronische cross-over filters en een aansluiting voor een losse subwoofer. Het apparaat heeft een touch-screen aan de bovenzijde waarmee de meest gebruikte afspeel-functies en het volume kunnen worden bediend. Aan de voorzijde zit nu een 3,5 mm stereo hoofdtelefoon-uitgang.

Bluesound Powernode 2

Net als zijn voorganger heeft hij een gigabit ethernet-aansluiting, een subwoofer uitgang en een stereopaar luidsprekerklemmen aan de achterzijde, maar daar zijn nu ook een gecombineerde 3,5 mm analoge/optische digitale ingang én een 3,5mm ingang voor een IR-receiver toegevoegd. Door de nieuwe IR Remote Learning functie kan de Powernode 2 ook de functies van een bestaande afstandsbediening uitvoeren. En dat is vooral bedoeld voor oudere apparaten, die niet in de (gratis) BluOS App zitten.

Bluesound Powernode 2Bluesound Powernode 2Bluesound Powernode 2

De versterking maakt nu gebruik van HybridDigital versterker-technologie voor een groter dynamisch vermogen de levering van meer stroom. Met zijn 2 x 60 Watt aan 8 Ohm moet hij vrijwel elke luidspreker kunnen aansturen. De Powernode 2 is net als de nieuwe Node 2 voorzien van de snelste ARM Cortex processor met A9-cores en een 1GHz kloksnelheid. Hierdoor moet het decoderen van High Definition muziekbestanden en het zoeken in een grote muziekcollectie op een externe schijf een stuk sneller gaan.

Bluesound Powernode 2

Ook de reactietijd is daarmee nóg sneller geworden. De muziek zal, zelfs bij erg grote High Definition bestanden, meteen beginnen te spelen nadat er op ‘Play’ gedrukt is. Voor het streamen van muziek is er nu ook een aptX Bluetooth ontvanger aan boord. Hierdoor kan muziek draadloos vanaf een smartphone of tablet - en in zeer hoge kwaliteit - via de Powernode 2 worden afgespeeld.

Bluesound Powernode 2Bluesound Powernode 2Bluesound Powernode 2

Het assortiment van Bluesound bestaat uit draadloze HiFi-luidsprekers en digitale muziekspelers waarmee muziek - ook in High Definition kwaliteit - naar elke kamer in huis gestreamd kan worden. Door multi-room functionaliteit is de Powernode 2 ook geschikt voor hoogwaardige Custom Install systemen.

De nieuwe Bluesound Powernode 2 wordt geleverd in zwart en wit en zal vanaf begin september bij geautoriseerde dealers te koop zijn voor een adviesprijs van 899 euro. Lees hier meer over de nieuwe productlijn van Bluesound - inclusief multi-room - in het algemeen.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »