NIEUWSBluesound

Bluesound volgt Node op met Node 2


Redactie HiFi.nl | 27 augustus 2015 | Bluesound

Bluesound introduceert een opvolger voor de succesvolle Node. De Node 2 is vrijwel helemaal opnieuw ontworpen en, naast een nieuw uiterlijk, voorzien van een aantal verbeteringen in kwaliteit en functionaliteit. Zo biedt hij meer aansluitmogelijkheden voor digitale én analoge bronnen.

Hierdoor moet de Node 2 meer dan ooit nieuw leven kunnen blazen in bestaande hifi-sets, ook al zijn die soms tientallen jaren oud. Maar hij kan ook rechtstreeks op een setje actieve luidsprekers aangesloten worden. Eventueel zelfs met een losse subwoofer.

Bluesound Node 2

De Node 2 is aan de bovenzijde voorzien van een aanraakgevoelig paneel waarmee afspeel-functies en het volume kunnen worden bediend. Maar hij heeft nog meer nieuws te bieden: aan de voorzijde zit een 3,5 mm stereo hoofdtelefoon-uitgang. Net als zijn voorganger heeft hij een analoge stereo-uitgang, een gigabit ethernet-aansluiting en een optische digitale uitgang aan de achterzijde.

Bluesound Node 2Bluesound Node 2Bluesound Node 2

Maar daar zijn nu ook een coaxiale digitale uitgang, een analoge subwoofer-uitgang, een gecombineerde 3,5 mm analoge/optische digitale ingang én een 3,5mm ingang voor een IR-receiver te vinden. Met de nieuwe IR Remote Learning functie kan de Node 2 commando’s uit een bestaande afstandsbediening begrijpen. Altijd handig voor de functies van oudere apparaten, die niet in de (gratis) BluOS App zitten.

Bluesound Node 2

Ook wat ‘onder de motorkap’ zit is verbeterd. De Node 2 is nu voorzien van de snelste ARM Cortex processor met A9-cores en een kloksnelheid van 1GHz. Hierdoor worden complexe taken zoals het decoderen van High Definition muziekbestanden of het zoeken in een grote muziekcollectie op een externe schijf sneller uitgevoerd. De muziek zal, wat het bestandsformaat of de resolutie ook is, meteen beginnen nadat er op ‘Play’ gedrukt is. Tot slot is er nu ook een hoogwaardige aptX Bluetooth ontvanger ingebouwd. Hierdoor kan muziek vanaf een smartphone of tablet in hoge kwaliteit draadloos via de Bluesound Node 2 worden afgespeeld.

Bluesound Node 2Bluesound Node 2

Het assortiment van Bluesound bestaat uit draadloze HiFi-luidsprekers en digitale muziekspelers waarmee alle muziek - ook in High Definition kwaliteit - naar elke kamer in huis gestreamd kan worden. Door de multi-room functionaliteit is de Node 2 ook prima geschikt voor hoogwaardige Custom Install systemen. De nieuwe Bluesound Node 2 wordt geleverd in zwart en wit en zal vanaf begin september bij geautoriseerde dealers te koop zijn voor een adviesprijs van 549 euro.

Neem ook een kijkje op onze merk-pagina van Bluesound en bezoek de website. En lees ons achtergrondartikel over de nieuwe lijn Bluesound-producten - en hun multi-room functionaliteit - in het algemeen.

MERK

EDITORS' CHOICE