NIEUWSSennheiser

Sennheiser toont Orpheus-opvolger

Jamie Biesemans | 28 augustus 2015 | Sennheiser

Sennheiser Oprheus 2

Dat Sennheiser al een tijdje werkt aan een opvolger voor de legendarische én peperdure Orpheus-hoofdtelefoon was een publiek geheim. Op een exclusief event in London toonde het 70-jaar oude Duitse merk alvast hoe de nog naamloze hoofdtelefoon er uit zal zien. Het wordt iets bijzonder.

Voor wie het niet kent: de Orpheus was een elektrostatische hoofdtelefoon die Sennheiser begin jaren negentig uitbracht en die door velen beschouwd wordt als de allerbeste koptelefoon ooit. Er werden slechts 300 van gemaakt en de Orpheus werd altijd verkocht gebundeld met een buizenversterker. Inmiddels is dit icoon enkel te ervaren op hoofdtelefoonshows zoals Canjam of na aankoop via eBay. Verwacht dan wel 20.000 tot 30.000 euro op tafel te moeten gooien…

Sennheiser Oprheus 2

Spoel verder naar 2015 en nog altijd is er geen opvolger voor de Orpheus. Nochtans is er een aardige hype rond head-fi, ook aan zogenaamde ‘summit’ prijzen. ‘Summit’, als in de ‘top van de berg’. Maar dat Sennheiser er wel aan werkt, dat gerucht klonk al langer. Aangezien het Duitse merk dit jaar zeventig jaar oud is, werd verwacht dat de Orpheus-opvolger nu wel gauw zou verschijnen.

Het marmer van Michelangelo
Een perfecte plaats daarvoor zou het verjaardagsevent zijn dat Sennheiser donderdag 27 augustus in het Londense Westerminster Hall-kerk organiseerde, ondersteund door een uniek optreden van muzikale wonder Imogen Heap en het Junge Deutsche Philharmonie. Maar een echte lancering viel daar niet te bespeuren, wel werd het bestaan van de nieuwe Orpheus bevestigd en konden we al een eerste blik werpen op hoe het er uit zal zien. Een ding is zeker: het is een bijzondere verschijning.

Sennheiser Oprheus 2

Volgens Daniel en Andreas Sennheiser, kleinzoons en huidige bestuurders van het familiebedrijf, moet het nieuwe Sennheiser-vlaggenschip de bovengrens opnieuw verleggen qua audiofiele hifi-kwaliteit in hoofdtelefoons. Maar technische details ontbreken nog bijna volledig. De echte onthulling komt zodra een miljoen mensen hun interesse hebben getoond via de sennheiser-reshapingexcellence.com-website. Naarmate meer mensen daar komen loeren, zal Sennheiser meer informatie prijsgeven over de nieuwe topper.

Wat weten we al wel? Om te beginnen is er het uiterlijk. Het apparaat heeft als basis een groot stuk Carrara-marmer, een gesteente die volgens Sennheiser ook door Michelangelo werd gebruikt voor zijn sculpturen. In het marmer zelf zit een deel van de versterking verwerkt. Onder meer de stenen volumeknop is op deze marmeren behuizing gemonteerd.


EDITORS' CHOICE