NIEUWSAudiolab

Quad-raad op X-fi met Audiolab en Mission

Redactie HiFi.nl | 07 augustus 2015 | Audiolab

Afgelopen juni is importeur Quad-raad - spreek uit ‘kwadraat’ – opgericht om de distributie te verzorgen van een tweetal audiomerken uit de stal van I.A.G. (International Audio Group,), namelijk Audiolab en Mission. Quad-raad is in september met beide merken aanwezig op de X-fi show in Veldhoven.

Mission werd opgericht in 1977 onder het mantra “Mission VX loudspeakers offer startlingly energetic acoustic performance from a unique combination of advanced drive units and solid cabinet designs, all at an astonishingly affordable price.” Al decennialang heeft de Engelse luidsprekerbouwer van-huis-uit modellen geproduceerd met aandacht voor de prijs/kwaliteitsverhouding.

En dat geldt volgens Quad-raad ook voor de huidige VX-serie. Daarnaast is het ook de onlangs geproduceerde LX-serie van meester-ontwerper Peter Comeau waar de importeur hoge verwachtingen van heeft. Deze LX-serie zal naar alle waarschijnlijkheid tijdens de X-fi show op de Nederlandse markt geintroduceerd worden.

Mission Aero

Ook aanwezig is de op de foto boven afgebeelde Aero. Het draadloze muzieksysteem biedt alle mogelijke technologieën onder één dak; een geanodiseerde ‘schelp’ stuurt met zes discrete versterkers de zes ‘BMR’-drivers aan. Een passieve basradiator zorgt voor ondersteuning in de lagere registers. Hij bevat ook Bluetooth (met ondersteuning van aptX), AirPlay en het unieke Sonic Emotion digitale processing voor nog meer ruimtelijkheid in de weergave.

Min of meer geboren uit frustratie dat audioapparatuur destijds duur bleek en gevoelig voor storing in combinatie met andere apparatuur, lanceerden audio-liefhebbers Philip Swift en Derek Schotland in 1983 het merk Audiolab. Het eerste product was de geïntegreerde versterker 8000A en inmiddels zijn we aangekomen bij de 8300-serie. Voor die nieuwe serie zijn de blauwdrukken van de 8200-serie modellen op verschillende punten verbeterd.

X-fi Show

De Audiolab 8300CD heeft nu bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om DSD-bestanden via de USB-ingang af te spelen; SACD kwaliteit bij een volledige resolutie en met een foutloze weergave. De 8200CD is vooral een ultra-high performance DAC met ingebouwd transport. In de 8300CD wordt dezelfde ESS9018 8 Channel Chip toegepast – die eveneens de basis vormt voor de M-DAC – om bestanden van hoogste resolutie te verwerken: tot 32-bit/384kHz, naast DSD256.

De 8300CD heeft een nieuwe slot-loading CD-loopwerk, dat simpeler en betrouwbaarder moet zijn in vergelijking met tray-mechanismen. De 8300CD is voorzien van AES3/XLR aansluitingen voor een foutloze signaalweg van de CD-speler naar de versterker.

De nieuwe 8300A verfijnt de prestaties van een klasse-AB eindtrap. Ten opzichte van de 8200A biedt hij een verbeterde efficiëntie met 80 watt RMS en de toevoeging van een phono-ingang. Het nieuwe LED-scherm voor de controle is intuïtief en ergonomisch. Drie grote CNC gestuurde aluminium regelaars zorgen voor de bediening en de uitstraling.

Quad-raad is tijdens de X-fi show in Veldhoven te vinden in kamer 114.

MERK

EDITORS' CHOICE