Daluso brengt The Funk Firm naar de Benelux


Redactie HiFi.nl | 31 juli 2015 | The Funk Firm

Goed nieuws voor vinyl-liefhebbers: importeur Daluso haalt de draaitafels en PU-armen van The Funk Firm naar de Benelux. Daluso zelf omschrijft de terugkeer van het merk als de "return of the Pink Panther".


De importeur zegt trots te zijn dat ze dit jaar dit tweede bijzondere merk aan zijn assortiment heeft kunnen toevoegen. De draaitafels en pickup-armen van The Funk Firm krijgen wereldwijd vaak recensies van vijf sterren. Volgens Daluso voornamelijk vanwege de prijs/kwaliteitsverhouding, maar ook vooral omdat het merk met een gepast element veel muzikaliteit uit je platen weten te halen. In de afgelopen drie jaar van afwezigheid hebben de voormalige Pink Triangle oprichter Arthur Khoubesserian en zijn TFF-team niet stil gezeten.

De Flamenca (onderste foto), als instapper, en de Super Deck Grande zijn er bijvoorbeeld bijgekomen. Momenteel staat de AK47 PU-arm (niet te verwarren met het machinegeweer) op stapel. De organisch gevormde Saffire en Vector V hebben nog enkele modificaties ondergaan, en een paar nieuwe PU-armen zijn erbij gekomen. De Flamenca met F6-arm is er al voor 1250 euro. De bekende Achromat platenmatten zijn ook weer verkrijgbaar.

En er staat nog meer aan te komen, dus het is volgens Daluso voor vinyl-liefhebbers absoluut de moeite waard om het merk in de gaten te blijven houden. Bekijk in de tussentijd ook de website van The Funk Firm. Overigens is Daluso in september ook aanwezig op de X-Fi show om een aantal draaitafels van The Funk Firm te laten horen in combinatie met de iFi Retro. Ze zijn dan te vinden in kamer 38.


EDITORS' CHOICE