NIEUWS

Spotify integreert met IFTTT

Redactie HiFi.nl | 29 juli 2015

Wat Deezer kan blijkt Spotify ook te kunnen, want ook zij kondigden aan in zee te gaan met de gratis webservice IFTTT (If This Then That). Inmiddels is Spotify via IFTTT aan allerlei diensten en apparaten te koppelen.

Een account bij IFTTT kost niets en de dienst werkt ook in combinatie met de gratis versie van Spotify. Met de service kun je verschillende commando's elkaar op laten volgen. Je geeft aan dat wanneer op jouw commando een specifiek ding gebeurt (this), ook het andere (that) automatisch in werking treedt. De mogelijkheden met de IFTTT-app, verkrijgbaar in Google Play en de App Store, zijn uitgebreid.

Zo is het bijvoorbeeld zelfs mogelijk je Hue-lampen van Philips aan te laten passen aan het artwork van het nummer of de cd waar je naar luistert en wekelijks je favoriet tracks naar jezelf te laten mailen. Je kunt het ook zo instellen dat je favoriete nummers automatisch geplaatst worden op social media als Facebook en Twitter. Klik hier meer informatie over de mogelijkheden van IFTTT.


EDITORS' CHOICE