NIEUWS

Test je gehoor met de oorcheck

Redactie HiFi.nl | 27 juni 2015

Het is de grootste angst van elke muziekliefhebber die dagelijks het volume zo hard mogelijk wil zetten: blijvende gehoorschade. De Nationale Hoorstichting komt nu met een test waarmee je kunt controleren hoe het momenteel met je eigen gehoor gesteld is.


Je kunt de test afleggen met je speakers, maar er wordt geadviseerd om het als dat kan het liever met een koptelefoon of oordopjes te doen. Na het invullen van je geslacht en leeftijd krijg je, met ruis op de achtergrond, telkens een stem te horen die een bepaald woord zegt. Aan jou de taak om telkens het juist plaatje aan te klikken bij het woord dat je hoort. Je kunt ook telkens voor de optie "ik kan het niet verstaan kiezen".

Nadat de test voorbij is krijg je middels de uitslag te zien of je gehoor gewoon nog helemaal prima is, of dat je misschien toch maatregelen moet treffen. Er worden daarvoor een aantal tips gegeven. Of je kunt natuurlijk nog eens kijken naar dit kickstarter-project voor oordopjes die muziek op het hardste volume kunnen weergeven, zonder dat daarbij gehoorschade zou optreden. Volg deze link om de test af te leggen. Succes!


EDITORS' CHOICE