REVIEWSony

Recensie: Sony SRS-X11

Redactie HiFi.nl | 07 juni 2015 | Sony

SAMENVATTING

De SRS-X11 is gegeven zijn grootte en prijspunt een goede Bluetooth-speaker. De autonomie van 12 uur is prima – en dat is zeker zo als je (opnieuw) rekening houdt met hoe klein het ding is. Naar ons gevoel is de Sony SRS-X11 een uitstekende optie als je bijvoorbeeld op rugzakvakantie vertrekt en onderweg of op je bestemming wat muziek wil hebben.

Bluetooth-speakers komen in alle maten, maar de nieuwe SRS-X11 van Sony is toch een uitschieter qua compactheid. Het is een kubusje dat voldoende klein is om zomaar in je hand te houden, amper 6 cm aan elke zijde groot. Door de afgeronde hoekjes lijkt hij warempel op een dobbelsteen. FWD magazine testte de speakertjes.

Muziek beluisteren, zonder geknoei. Daar draait het om bij speakers als deze en dat is ook precies wat de SRS-X11 levert. Het koppelen van de Sony-speaker met je mobiel toestel (of laptop met Bluetooth) neemt maar enkele seconden van je tijd. Dat is zeker zo als je een smartphone of tablet met NFC-chip hebt, want dan moet je enkel je mobiel toestel even tegen de SRS-X11 tikken.

De SRS-X11 nodig uit om overal mee te nemen. Gelukkig is het ook voldoende stevig om een mobiele levenstijl te overleven. De behuizing is een combinatie van metaal (vooral de roosters aan drie kanten van de kubus) en een rubberachtige kunststof. Beide materialen lijken toch tegen een stootje te kunnen.

Volgens Sony is de SRS-X11 een 2.1-systeem, dankzij 10 watt aan speakers en twee passieve radiatoren voor lage frequenties. Dat klinkt spectaculair, in de praktijk is de X11 een aardige Bluetooth-speaker die niet bijzonder laag gaat. Een passieve radiator in zo’n kleine kubus, je moet er ook geen mirakels van verwachten.

Een set SRS-X11’s klinkt spectaculair beter – of toch natuurlijker. Echt een kamer vullen is buiten bereik voor deze speaker, maar bijvoorbeeld een X11 aan weerszijden van je computermonitor creëert best een leuke ervaring. Lees de volledige recensie op de website van FWD.


EDITORS' CHOICE