NIEUWSDevialet

High End München: Devialet pronkt met Phantom en toont Spark-app

Redactie HiFi.nl | 16 mei 2015 | Devialet
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 14 mei 2015

Devialet vertelde vandaag in München niet alleen over hun nieuwe firmware, het Franse merk heeft uiteraard ook hun grote stokpaardje mee naar Duitsland genomen. De Phantom, inclusief een nieuwe bijbehorende app, werd vol trots gepresenteerd aan het aanwezige publiek.

Eind vorig jaar werd het draadloze multi-room systeem na tien jaar van ontwikkeling eindelijk gepresenteerd en sindsdien hebben wij volop over het apparaat geschreven. Lees er bijvoorbeeld dit uitgebreide artikel over de techniek die schuilgaat achter het apparaat nog maar eens op na.

Overigens kun je momenteel zelf kans maken om een Phantom te winnen door mee te doen aan onze prijsvraag.

Devialet liet ook een nieuwe app zien waarmee de Phantom bestuurd kan worden. Met de Spark-app kun je je individuele Phantom bedienen, maar ook muziek van kamer naar kamer en van Phantom naar Phantom (tot wel 24 stuks) sturen. Je kunt daarbij dus switchen tussen "alles in één" en "één voor één".

Zo kun je bijvoorbeeld in elke kamer hetzelfde nummer op hetzelfde volume afspelen, of juist in elke kamer een ander nummer op een harder of zachter volume. Ook moet Spark het makkelijk maken om muziek te delen en uit te wisselen tussen alle apparaten die verbonden zijn via hetzelfde wifi-netwerk.


EDITORS' CHOICE