NIEUWSDynaudio

Dynaudio presenteert Excite X14A op High End Munchen


Redactie HiFi.nl | 12 mei 2015 | Dynaudio

Dynaudio zal dit weekend tijdens High End Munchen de nieuwe X14A presenteren. De actieve twee-weg luidspreker is gebaseerd op de Excite X14 en maakt gebruik van dezelfde digitale versterker-techniek als in de Dynaudio Xeo-serie.

Een door de gebruiker instelbare DSP-module zorgt ervoor dat de Dynaudio X14A volledig digitaal op iedere luisterruimte afgestemd kan worden. Naast de X14A zelf is er alleen nog een bron met een eigen volumeregeling nodig om naar muziek in high-end kwaliteit te kunnen luisteren.

Iedere X14A luidspreker maakt gebruik van een eigen 2 x 50 watt klasse-D versterker. Eén daarvan stuurt de 145mm. MSP lange-slag woofer aan en de andere stuurt de 27mm. soft-dome tweeter aan. Een stereo-systeem is daarmee goed voor 4 x 50 watt. Een baspoort aan de achterzijde zorgt voor ondersteuning in het laag.

Aan de achterzijde zit een een schakelaar om de gevoeligheid mee en te stellen, een High Pass filter waarmee je het kantelpunt voor de laagste frequentie kunt regelen - om de X14A met een subwoofer te kunnen combineren - en drie schakelaars waarmee respectievelijk het laag, midden en hoog ieder in drie verschillende standen gezet kunnen worden.

Achterop zitten ook twee analoge ingangen: een RCA-ingang en een gebalanceerde XLR-ingang. Daarnaast is er een minijack remote-ingang waardoor je het volume van de Excite X14A met een externe afstandsbediening kunt instellen. De Dynaudio Excite X14A is 1 mei verkrijgbaar heeft een advies verkoopprijs van 1490 euro per set.

Overigens introduceert Dynaudio ook een nieuwe app voor het gebruik van de Focus-serie. De Focus XD app is gratis te downloaden via de App Store. Bekijk ook de merk-pagina van Dynaudio.

MERK

EDITORS' CHOICE