TIP

'Alles van Spotify op vinyl'

| 15 april 2015

Bedrijf Vinylify biedt tien artiesten op op Record Store Day hun eigen LP. Maar bij de platensnijderij op de Overtoom in Amsterdam kun je ook online je eigen plaat laten maken.

Vinylify startte in 2014 als een tijdelijk actie onder de naam “Brouw Je Eigen Plaat” in samenwerking met biermerk Kornuit en platenmaatschappij TopNotch. "Er bleek zo veel vraag naar het zelf samenstellen van je eigen vinyl plaat, dat we besloten dit op grotere schaal voort te zetten. Ons ideaal is dat je alle muziek die je met Spotify kunt beluisteren, ook op vinyl kunt verkrijgen.” Aldus Marcel Wortel van Vinylify. 

Speciaal voor Record Store Day biedt Vinylify artiesten de kans om hun eigen muziek – in een uniek exemplaar - op Vinyl uit te brengen. Wall Dizzy, een Amsterdams designers collectief, ontwerpt ter plekke een bijpassende platenhoes.

Bij Vinylify selecteer je online de muziek die je op jouw plaat wilt en maak je je eigen ontwerp voor de hoes. Het bedrijf snijdt vervolgens met de hand een unieke vinylplaat, drukt de hoes en bezorgt deze.
 


EDITORS' CHOICE