NIEUWS

Maak je eigen LP met Kornuit

Redactie HiFi.nl | 10 juni 2014

Vanaf nu kunnen muziekliefhebbers voor het eerst naar eigen smaak een vinylplaat maken. Biermerk Kornuit (Grolsch) biedt met ‘Brouw Je Eigen Plaat’ de unieke mogelijkheid om een persoonlijke playlist in vinyl te laten snijden. Via de site Brouwjeeigenplaat.nl kan een playlist worden samengesteld en een eigen hoes worden ontworpen. Een gespecialiseerde vinylsnijder maakt vervolgens de persoonlijke plaat. Dit ambachtelijke proces kan iedereen zelf bekijken in de pop-up store aan de Overtoom in Amsterdam.

Van de muziek tot aan de wijze van vervaardiging; bij vinyl draait alles om puur vakmanschap. ‘Brouw Je Eigen Plaat’ is een ode van Kornuit aan vinyl, de oude muziekdrager die zo’n opvallende comeback maakt. Via de site kan men uit een muziekdatabase een playlist van favorieten samenstellen en een eigen hoes ontwerpen. Je exemplaar wordt binnen enkele weken per post wordt thuisbezorgd. 

Ambachtelijk proces
Het maken van een vinylplaat is een intensief en bijzonder proces. De machine wordt handmatig bediend door een van de vinylspecialisten, die ruim een half uur nodig heeft om één plaat te maken. De plaat wordt opgewarmd, de groeven tussen de tracks worden met de hand gemaakt en het snijden zelf duurt even lang als het afspelen van de muziek. De tracks worden met een speciale naald letterlijk in het verwarmde vinyl gesneden.

Pop-up Store
In de recent geopende Pop-up Store is met eigen ogen te zien hoe de persoonlijke playlists op vinyl gezet worden. De Kornuit pop-up store is gevestigd op Overtoom 228 te Amsterdam en is vanaf nu geopend tot het einde van het jaar.

Beschikbaarheid
Omdat de productie van vinylplaten veel tijd kost, kan een beperkt aantal platen geproduceerd worden. Kornuit geeft hiervoor in eerste instantie exclusief codes weg aan geselecteerde muziekliefhebbers. Later dit jaar kunnen consumenten die Kornuit kopen ook een code voor Brouw Je Eigen Plaat bemachtigen.


EDITORS' CHOICE