Hi-Visit: A10 Audio / Room4Music

Werner Ero | 10 april 2015 | Fotografie Werner Ero

In een tijd waarin steeds meer via internet wordt besteld, het gemiddelde ‘audiosysteem’ door een op hol geslagen integratiedrang vaak zelfs alleen nog maar uit een wifi netwerk met streaming audio toepassing en een soundbar onder de TV bestaat, is het fijn dat er zelfs anno 2015 nog steeds solide hifi rotsen in de audiobranding blijven bestaan. Winkels waar je nog steeds een trotse audioset uit losse componenten kunt samenstellen, waar het assortiment nog niet aan verstikkende standaardisatie ten prooi is gevallen en waar het verkoopteam nog werkelijk plezier beleeft aan het vakkundig adviseren van u als consument. Graag stel ik u dan ook met veel plezier voor aan A10Audio / Room4Music. Een werkelijk schitterende high end audio winkel die ook nog eens heel gemakkelijk bereikbaar is door zijn centrale ligging aan de rand van de Amsterdamse A10 rondweg.

Wanneer mijn hoofdredacteur mij recent vraagt of ik het leuk zou vinden om een keer een HiVisit bij A10Audio / Room4Music af te leggen, hoef ik mij geen twee keer te bedenken. Niet alleen heb ik eigenaar Alex Loth vrij recent in mijn luisterruimte gehad bij het aanleveren en installeren van een aantal door hem gevoerde (test)producten. Maar ook is de zeer goede naam van zijn winkel zijn komst al ruimschoots vooruitgesneld. Vanuit mijn dicht bij rijksweg A2 gelegen Noord-Brabantse woonplaats, blijkt het slechts één uur rijden naar de aan de Burgemeester Roëllstraat gelegen winkel. Mede door de laatste jaren sterk verbrede en verbeterde A2 wordt de route verder zonder noemenswaardige vertraging afgelegd en blijkt ook het Amsterdamse eindadres heel gemakkelijk te vinden.

 

Vriendelijke uitstraling en gratis parkeren
A10Audio blijkt op de begane grond van een klein maar vriendelijk en typisch Amsterdams appartementencomplex te zijn gelegen, waarbij zelfs nog gratis voor de deur kan worden geparkeerd! Mede door het ontbreken van schreeuwende reclame-uitingen en een speciaal aangebrachte anti inkijkcoating op de ramen, geeft het exterieur in eerste instantie nog maar heel weinig prijs over de inhoud van deze winkel. Een indruk die bij binnenkomst echter meteen als bij toverslag verdwijnt. Want zodra ik ook maar één voet over de drempel stap, wordt ik vrijwel direct omgeven door dat vandaag de dag bijna onbekend geraakte warme en ‘ouderwetse’ gevoel van 
ambachtelijk vakmanschap. Gevoelens die ik tientallen jaren geleden nog als gewoon bestempelde, maar vandaag de dag helaas steeds meer een zeldzaamheid is. Vertaald naar wat ik bij A10Audio ervaar, is dat hier sprake is van een heel ruim opgezette winkel met rustig en aantrekkelijk kleurgebruik, een hele prettige, uitnodigende en omarmende sfeer en een high-end audio assortiment wat iedere kenner meteen zal doen watertanden. 
De winkel is daarbij op speelse wijze door een verspringende verdiepingsvloer onderverdeeld over twee verschillende lagen. Mede door 
de bewust aangebrachte inpandige ramen die uitkijken op de lager gelegen winkel, wordt meteen een stille boodschap en vooral uitnodiging afgegeven om ook het hoger gelegen moois vooral eens te gaan bekijken. Voordat ik mij echter verder kan laven aan het bijzonder indrukwekkend productenpallet wat in deze winkel te zien is, wordt ik allereerst hartelijk begroet door winkelinitiatiefnemer en eigenaar Alex Loth. Met zichtbaar plezier en genoegen ziet Alex mij met volle teugen genieten van zijn met zorg samengestelde sfeer en assortiment.


EDITORS' CHOICE