NIEUWS

Alcons Audio geluidssysteem op Internationale Film Festival Berlijn

Redactie HiFi.nl | 28 maart 2015

Nederlandse luidsprekerfabrikant Alcons Audio plaatst haar pro-ribbon geluidssysteem in het Berlinale Palast op het Internationale Film Festival Berlijn.


Het Internationale Film Festival (Berlinale) is één van de belangrijkste evenementen in de internationale filmindustrie en het grootste cinemafestival ter wereld. Nederlands luidsprekerfabrikant Alcons Audio verzorgt het geluidssysteem in de belangrijkste zaal: het 1,600 stoelen tellende “Berlinale Palast”. Hier vindt de spectaculaire galaopening met internationale filmsterren plaats en de premières van de films in de competitie. Daarnaast is het Berlinale Palast ook het décor van de prijsuitreiking van de Gouden en Zilveren Beren.

Alcons Audio werd in september 2014 uitgenodigd door de uitbater van het Theater am Potsdamer Platz, Stage Entertainment, om één van haar Cinema Series luidsprekersystemen te laten vergelijken met 4 andere fabrikanten. De tweedaagse test omvatte verschillende metingen en luistertests met diverse stukken muziek en filmgeluidsopnamen. Daarna werden de resultaten, opgedeeld in scherm- en surroundsysteem, voorgelegd aan een jury.

In het Berlinale Palast is een Alcons pro-ribbon scherm geluidssysteem geïnstalleerd, bestaande uit 10x Alcons CR4 3-weg systeem. Het systeem is gecompleteerd met een Dolby Atmos® gespecificeerd pro-ribbon surroundsysteem, bestaande uit 88 systemen van verschillende Alcons surround typen: CRS8 (8" + 4" pro-ribbon), CRS12 (12" + 4" pro-ribbon), CRS12GT/60 (12" + 6" pro-ribbon), CRSGT/90 (12" + 6" pro-ribbon), CCS8 (8" coaxiaal) en CCS12 (12" coaxiaal). Voor het basfundament worden Alcons CB362 (2x 18") en BF181 (1x 18") subwoofers toegepast.

Alle systemen worden aangestuurd door Alcons Sentinel3 en Sentinel10 4-kanaals DSP amplified loudspeaker controllers. Een totaal van 32 Sentinels met 128 kanalen worden gevoed met AES / EBU digitaal audiosignaal en worden bestuurd door Alcons’ ALControl remote monitoring en controle software.


EDITORS' CHOICE