NIEUWSSony

Sony presenteert speakerbase en soundbars met wireless streaming


Redactie HiFi.nl | 18 maart 2015 | Sony

Sony brengt een tweetal soundbars en een nieuwe speakerbase op de markt. Beide producten zijn voorzien van One-touch Wireless Streaming. Door middel van kamervullend bioscoopgeluid moeten ze zowel filmliefhebbers als muziekliefhebbers gaan bekoren.

Om te beginnen met de soundbars; de zogenaamde HT-CT780 is door Sony zo slank en laag mogelijk gehouden om ruimte te besparen. Hij voorziet je televisie van een breedbeeld 2,1-kanaalsgeluid. Met een uitgangsvermogen van 330W ziet Sony hem als een ideale partner voor televisies met een scherm van 46 inch of groter.

S-Force PRO Front Surround Processing moet filmdialogen, effecten en muziek nog beter laten klinken, ongeacht de plek in de kamer waar de luisteraar zich bevindt. De tweewegluidsprekers zijn voorzien van speciale tweeters voor extra details in de hoge tonen. Voor de basweergave wordt er een draadloze subwoofer meegeleverd.

Muziek streamen gaat door middel van One-touch Listening via NFC en Bluetooth; je mobiele toestel (tabelet of smartphone) hoeft daarvoor enkel tegen de soundbar aangehouden te worden. De HT-CT780 kan via de Sony’s SongPal app bediend worden vanaf je mobiele device. De SongPal app werkt ook samen met bestaande muziek app's.

Drie HDMI-inputs bieden ruimte voor HD-inputbronnen en worden met één HDMI-verbinding op de tv aangesloten. Voor liefhebbers van home entertainment is er ondersteuning voor veel verschillende HD-audiocodecs, terwijl de HDCP 2.2-doorvoer Full 4K streamingcompatibiliteit biedt.

Ook de tweede soundbar, de HT-CT380, is zo slank mogelijk gemaakt, maar is in tegenstelling tot de CT780 vooral geschikt voor tv's met een scherm kleiner dan 46 inch. Je kunt hem staand gebruiken of aan de muur bevestigen. De CT380 biedt een 300W 2,1-kanaals-surroundsound met S-Force PRO Front Surround voor een kamervullend geluid.

De inbegrepen compacte draadloze subwoofer, op elke plek te plaatsen, zorgt voor de basweergave. Net als de CT780 is ook de CT380 uitgerust met One-touch Listening via NFC en Bluetooth. En hij is ook vanaf je telefoon of tablet te bedienen met behulp van de SongPal app. Als HT-CT381 is dit model ook beschikbaar in het zilver (foto boven).

Dan door naar de HT-XT100 TV Base Speaker (foto boven); deze moet je films en series kracht bijzetten door middel van 80W 2,1-kanaalsgeluid vanuit de ingebouwde subwoofer. Via de ‘Voice’-knop kun je moeilijk verstaanbare dialogen extra focus geven. Ook hier gaat het streamen middels NFC en Bluetooth, maar je kunt ook muziek afspelen via de USB-drive.

Naast de CT-780 en CT-380 heeft Sony ook twee iets goedkopere soundbars; de HT-CT180 en HT-CT80. Ook deze zijn voorzien van Bluetooth- en NFC-connectiviteit. Bekijk de prijzen hieronder. Alle producten moeten in het voorjaar van 2015 op de markt verschijnen.

  • HTCT780.CEL 400 euro.
  • HTCT381S.CEL 330 euro.
  • HTCT380B.CEL 330 euro.
  • HTCT180.CEL 230 euro.
  • HTCT80.CEL 170 euro.
  • HTXT100.CEL 230 euro.

EDITORS' CHOICE