NIEUWSHTC

HTC One M9 besteedt extra aandacht aan audio


Redactie HiFi.nl | 08 maart 2015 | HTC

We besteden normaal gesproken niet veel aandacht aan nieuwe telefoons, maar voor de HTC One M9 die op het World Mobile Congress werd aangekondigd maken we toch even een uitzondering. Onlangs werd namelijk een bijbehorende Bluetooth-speaker die HTC maakte met Harman aangekondigd, en ook de telefoon zelf legt veel nadruk op de kwaliteit van de audio.

De M9 is het volledig metalen nieuwe vlaggenschip van HTC en maakt namelijk gebruik van de nieuwe Sense 7-software. Daarmee haakt het in op het AllPlay-platform (onder meer gebruikt door Panasonic en Lenco) en BlackFire (gebruikt door Harman). Zo kan je multiroomspeakers van die merken rechtstreeks vanuit de Sense 7 software aanspreken.

Hij is uitgerust met twee BoomSound-speakers, eentje boven en eentje onder het scherm. Je kan dus bij het bekijken van een film (met het toestel in liggende stand) rekenen op stereo. Maar er is ook Dolby Audio-software geïmplementeerd, waardoor er een surroundeffect mogelijk is. Al moet je daar gegeven de grootte en plaatsing van de speakers geen wonderen verwachten.

 

De focus op audio uit zich ook bij een bundel die op de markt wordt gebracht, bestaande uit een HTC One M9 en de eerder genoemde Harman Kardon One, een Bluetooth-speaker die stilistisch bij de telefoon past. Aan het premium-gevoel dat de M9 moet bieden hangt wel een redelijk prijskaartje: de telefoon moet 749 euro gaan kosten.

EDITORS' CHOICE