Harman bundelt krachten met HTC voor nieuwe Bluetooth-speaker

Redactie HiFi.nl | 04 maart 2015 | Harman Kardon

Harman Kardon presenteerde op het afgelopen Mobile World Congress in Spanje een nieuwe Bluetooth-speaker die gemaakt is in samenwerking met HTC. De zogenaamde Harman Kardon One is uitgerust met de HTC Connect Technologie die hem direct kan verbinden met smartphones van het elektronicamerk. Hij is ook te gebruiken in combinatie met smartphones en tablets van andere merken, maar daarvoor moet je wel even aan de instellingen sleutelen.

Mensen die in het bezit zijn van een HTC-smartphone hoeven echter alleen maar even over het scherm te swipen om hun toestel te selecteren. De systemen zoeken vervolgens automatisch verbinding. Voor het uitschakelen is dezelfde beweging nodig. De Kardon One heeft een aluminium behuizing en met de oplaadbare batterij zou je minsten vijf uur lang muziek af moeten kunnen spelen.

Ook handsfree bellen behoort tot de mogelijkheden. Wat betreft het uiterlijk valt op dat de luidspreker, in tegenstelling tot veel andere nieuwe Bluetooth-speakers, niet beschikt over een beugel of handvat aan de achterzijde. Het lijkt erop dat Harman hem zo compact mogelijk heeft proberen te houden. De Kardon One is vanaf eind maart beschikbaar en zal 149,99 euro gaan kosten.


EDITORS' CHOICE