REVIEWArgon

Argon Stream 2: streamen voor dummies


Menno Bonnema | 07 maart 2015 | Argon
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 28 februari 2015

Argon Audio brengt met de Stream 2 een supercompact apparaat op de markt waarmee je op een eenvoudige manier muziek kunt streamen met behulp van je bestaande installatie. Voorzien van Spotify Connect is de Stream 2 bovendien voor een erg schappelijke prijs verkrijgbaar. Wij zijn benieuwd naar de prestaties van zo’n klein audioapparaat.

Hoewel het streamen van muziek onder een steeds groter publiek gemeengoed begint te worden, zijn er nog steeds veel mensen erg huiverig voor. Ik hoor het vaak bij kennissen: dat streamen van muziek, dat is toch nog best ingewikkeld? Een ander, vaak gehoord argument om niet aan die nieuwe vorm van muziekbeluistering te beginnen, is dat de prijs van zo’n nieuw systeem toch wel erg hoog ligt.

Mooi dat er dan nu de Argon Stream 2 van Argon Audio is. Met dit kleine apparaatje kun je in één klap twee vliegen slaan. De Stream 2 maakt op een eenvoudige manier het streamen van muziek mogelijk. En daarvoor betaal je dan ook nog eens een relatief klein bedrag. Mooi toch? Wij waren benieuwd hoe de Stream 2 in de praktijk zijn werk doet.

Streamen van muziek
Het streamen van muziek, heb je daar niet veel te ingewikkelde apparaten voor nodig? Ik hoor het maar al te vaak. Een NAS, een mediaplayer, een DAC, een router, een voorversterker en dan ook nog een streamer zelf? Tja, het kan allemaal. En zeker als je het beste van het beste wilt hebben en voor “high end geluid” wilt gaan. Maar voor veel mensen vormt de opsomming van het bovenste rijtje een dusdanige blokkade, dat ze voor de rest maar afzien van verder onderzoek naar de mogelijkheden van het streamen van muziek. Een kwestie van door de bomen het bos niet meer zien, zeg maar. Kan dat niet allemaal wat eenvoudiger?

Gelukkig wel en veel mensen hebben dat ook al ontdekt. Kijk maar naar al die mensen die via hun iPhone muziek streamen naar een bluetooth speakertje. Maar wat nou als je ‘gewoon’ muziek wilt streamen met behulp van je oude, vertrouwde hifi-installatie? Dan is de Stream 2 van Argon Audio een interessante optie.

Wat is het, hoe ziet het er uit?
Eenmaal uit het ook al kleine verpakkingsdoosje gehaald, blijkt de Argon Stream 2 een klein apparaatje te zijn van 12,9 bij 5,5 bij 8,0 centimeter. Zo klein heb ik het hier in huis nog niet meegemaakt. En met een gewicht van 0,33 kilogram slaat hij ook al alle records. Zulke bescheiden afmetingen, gecombineerd met zo’n ‘vlieggewicht’, ze zetten niet gelijk aan tot grote verwachtingen bij mij. Maar goed, de vorige Calimero hier in huis was de Argon iNet 2+, een tafelradio waar ik gaandeweg de test ook alleen maar enthousiaster van werd. Ik ben benieuwd naar wat dit duivels kleine doosje weet te presteren.

Aan de voorkant van de Stream 2 (de Stream 1 hebben ze denk ik bij Argon overgeslagen…) zit een kleurendisplay, waarover later meer. Aan de achterzijde zitten aansluitingen voor digitale (optisch) en analoge uitgangen. Daarnaast is er een ethernetaansluiting en een aansluiting voor de netspanning. That’s it. Oh nee, er is ook nog de kleine maar fijne afstandsbediening. Jammer dat er geen USB-aansluiting op de Stream 2 zit, een harde schijf rechtstreeks aansluiten gaat dus niet.

MERK

EDITORS' CHOICE