NIEUWSRhapsody

High-end Naim Statement als eerst te beluisteren bij Rhapsody

Redactie HiFi.nl | 14 maart 2015 | Naim Audio
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 19 februari 2015

Hij werd ooit door Naim aangekondigd op de CES en zal binnenkort zijn debuut maken in de Benelux: de high-end Naim Statement versterker combinatie. In Nederland krijgt Rhapsody de eer om hem te introduceren. Op vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart wordt daar de Statement gedemonstreerd met het volledige 500-systeem.

De Statement is het geesteskind van ontwerper Steve Sells. Naim heeft naar eigen zeggen maar een enkel doel gehad tijdens de productie: het bouwen van de allerbeste versterker ter wereld. En daarbij werden kosten noch moeiten gespaard. Het gewicht van de Statement bedraag ruim 250 kilo verdeeld over drie componenten. Hij heeft een versterkervermogen van 746W per kanaal, oftewel 1PK. Het bijbehorende prijskaartje: ruim 150.000 euro.

 

Hoe klinkt een versterker uit die prijsklasse? Vanaf eind maart kun je dat dus bij Rhapsody gaan beluisteren, nadat hij op 20 en 21 maart in de winkel wordt geïntroduceerd door middel van een speciaal evenement. Naim is trots dat de Hilversumse winkel het podium is van die introductie; zij zien Rhapsody met hun jarenlange kennis op het gebied van high-end audio als de ideale plek om de Statement te demonstreren.

Voor de liefhebbers die dichtbij de grens wonen is er de mogelijkheid om de Statement al iets eerder te bewonderen. Op zondag 1 maart wordt hij namelijk ook gedemonstreerd bij Alpha High End in Antwerpen en op 6, 7 en 8 maart krijgt hij de hoofdrol tijdens de Cost No Object-show bij Alpha High End in Brasschaat. Blijf de sites van zowel Rhapsody als Alpha High End dus in de gaten houden voor meer informatie.

MERK

EDITORS' CHOICE