ISE 2015: Bowers & Wilkins toont Home Cinema met Dolby Atmos en Auro-3D

Redactie HiFi.nl | 09 februari 2015 | Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins is deze week als importeur op de ISE aanwezig met merken als Classé en Rotel, maar hun meest spectaculaire demonstratie op de beurs komt van henzelf. Met een op maat gemaakte, high-end home cinema set-up laten ze bezoekers de nieuwste formats op het gebied van surround beleven, waarbij uiteraard Dolby Atmos en Auro-3D centraal staan.

De Dolby Atmos en Auro-3D demonstraties worden afgespeeld met alleen de beste inbouw-luidsprekers van Bowers & Wilkins, die uiteraard volledig uit het zicht geplaatst zijn. De cinema set-up werd gerealiseerd in samenwerking met Mutrox, een specialist in geluidsisolatie en akoestiek. Aan de frontdesk van de Bowers & Wilkins stand kun je plaatsen reserveren voor een voorstelling.

Een ander pronkstuk op de stand van Bowers & Wilkins is een op maat gemaakt design meubel met alle elementen geïntegreerd voor de ultieme audio- en video beleving. Op de beursstand krijgt ook de volledige range binnen de CI Series Custom Installation een prominente plaats waaronder ook Bowers & Wilkins' meest duurzame speaker ooit; de weerbestendige AM-1.

B&W lanceert op de ISE ook vier nieuwe 15-Series producten van Rotel: de RB-15950 stereo versterker, met 350W per kanaal geschikt voor de wat grotere luidsprekers. Ook aanwezig: de RC-1590 voorversterker en de RT-1570 tuner met DAB+, FM, internet radio en netwerk audio voor alles op gebied van digitale audiostreaming.

Het pronkstuk van Rotel op ISE 2015 is echter een nieuwe referentie op het gebied van surround processing: de RSP-1582. Er werd maar liefst 2 jaar gewerkt aan deze 7.1 surround preamp/processor die gebruik maakt van zes 24-bit/192kHz Wolfson WM8740 DAC's.

Ook te bezichtigen tijdens de show: de recent beschikbare RKB in rack te monteren CI versterkers: de RKB-850 en RKB-D850, waarbij de 'D' verwijst naar digitale input. Classé zal op ISE 2015 de Sigma Series introduceren, waarbij hoogwaardige Hi-Fi kwaliteit en een aantrekkelijke prijs centraal staan.

MERK

EDITORS' CHOICE