NIEUWSDynaudio

Focus XD-serie van Dynaudio luisterklaar bij Wifimedia


Redactie HiFi.nl | 07 februari 2015 | Dynaudio

De Deens high-end luidsprekerspecialist Dynaudio introduceerde vorig jaar de Focus XD-lijn; een nieuwe serie luidsprekers die deel uitmaken van de volgende generatie digitale high-end systemen met een hoge resolutie tot 24 bit / 192 kHz. De complete serie is nu te beluisteren bij Wifimedia in Arnhem.

De Focus XD-serie bestaat uit een compact model, de 200, en een tweetal vloerstaanders, de 400 en de 600. Net als bij de Dynaudio Xeo (lees ook onze recensies van de XEO3 en de XEO4) is er alleen een muziekbron nodig om de set compleet te maken. Het digitale muzieksignaal wordt draadloos en zonder verlies van de bron naar de luidspreker verzonden, zonder analoge omzetting.

In de luidsprekers zitten krachtige digitale versterkers, een high-performance DSP en een eigen digitale volumeregeling. Elke Focus XD heeft een eigen digitale ingang (75 ohm coax) en een analoge ingang (RCA). De digitale ingang wordt gebruikt voor het afspelen met de hoogste 24/192 resolutie.

De draadloze Hub maakt het mogelijk om na een software-upgrade muziek tot 24/96 af te spelen. Op de Hub kunnen verschillende digitale (coaxiaal, optisch, USB) en twee analoge bronnen worden aangesloten. Door de multi-room eigenschappen kunnen vanuit een Hub meerdere kamers van muziek worden voorzien.

Vanaf nu zijn alle modellen te beluisteren bij Wifimedia, dat gevestigd is aan de Vossenstraat 3 in Arnhem. Je kunt gewoon in de winkel binnenlopen of een aparte luisterafspraak maken via de mail (sales@wifimedia.eu) of telefoon (026 – 82 00 215).

MERK

EDITORS' CHOICE