NIEUWS

Trevor Jackson brengt 12 tracks uit op 12 verschillende media

Redactie HiFi.nl | 19 januari 2015

In deze tijd van digitale downloads heeft muzikant / ontwerper Trevor Jackson een wel heel bijzondere manier bedacht om zijn muziek uit te brengen. De tracks van zijn album FORMAT worden in eerste instantie allemaal stuk voor stuk uitgebracht op een ander medium.

En dat betekent dat we vrijwel alle bestaande muziekdragers uit de geschiedenis voorbij zien komen: 12", 10" en 7" vinyl, CD, mini CD, cassette tape, USB stick, videoband, DAT-tape, 8-sporen cassette en geluidsband. Er wordt zelfs een track uitgebracht op Sony's kortstondige Mini-Disc format. Het bekende platenlabel The Vinyl Factory zal het album produceren en distribueren.

Een stunt als deze lijkt precies in het straatje van een experimentele artiest als Jackson te passen en is dan ook vooral bedoeld als een eerbetoon aan alle fysieke muziekdragers van weleer. Voor de mensen die toevallig geen 8-track of Mini-Disc speler meer op zolder hebben liggen; later wordt het album ook in zijn geheel uitgebracht op cd, lp en als digitale download.


EDITORS' CHOICE