NIEUWS

Nieuw high-end platenlabel gebruikt crowdfunding om talent te ondersteunen

Redactie HiFi.nl | 17 januari 2015

Deze maand is in Nederland het platenlabel TRPTK - spreek uit als triptik - van start gegaan. Het label is een initiatief van Utrechters Luuk Meijssen, Brendon Heinst en Nicky Regelink en ontstaan uit ontevredenheid over de manier waarop muziekprojecten tegenwoordig - zowel artistiek als technisch - tot stand komen. TRPTK moet muzikanten een high-end platform geven voor audio- en videoproducties, allemaal gefinancierd door crowdfunding.


Via TRPTK.com kunnen bezoekers audio- en videomateriaal van artiesten besluisteren en financiele steun geven door middel van crowdfunding-pakketten van € 10,- tot € 500,- met daarbij behorende giften, zoals de eerste CD's van het project, de hoge-resolutie versies van de muziek en film, tot zelfs een privéconcert door de artiest of ensemble. Zodra het benodigde geld binnen is gaat TRPTK aan de slag met het project dat van concept tot realisatie te volgen op hun website.

TRPTK maakt bij het realiseren van de projecten gebruik van de beste technologieën om het muziekstuk of filmpje tot kunstwerk te verheffen. De audio-opnamen worden gemaakt in 5.1-kanaals surround sound, terwijl het 352.8 kHz DXD formaat alle subtiele timing-elementen behoudt. De muziekfilms worden gemaakt in 4K Ultra-HD Video. Maar weten over het project en de mensen die het allemaal hebben opgezet? Op de officiële website website is meer informatie terug te vinden.


EDITORS' CHOICE