NIEUWSMIT

Kabelgigant MIT toegevoegd aan assortiment Symphony Audio


Redactie HiFi.nl | 10 januari 2015 | MIT

Symphony Audio importeert apparatuur van onder meer Bergmann, Soulution en Magico en heeft nu ook een kabelmerk gevonden dat volgens hen perfect in dat rijtje van high-end merken past. In 2015 zullen ze de import van kabels van het bekende Amerikaanse MIT gaan verzorgen.

MIT is met een ontwerpervaring die teruggaat tot de jaren zeventig een van de oudste high-end kabelmerken ter wereld. Symphony kan zich volledig vinden in de visie van eigenaar en hoofdontwerper Bruce Brisson, die door veel eigen patenten in zijn kabelontwerpen de klank heel dicht in de buurt van echte muziekinstrumenten laat komen.

In de jaren tachtig is MIT ook gebruik gaan maken van passieve netwerken in haar kabels. Hiermee kunnen fouten die inherent zijn aan een gemiddeld passief kabelontwerp grotendeels worden gecorrigeerd. En hier geldt hoe prijziger het ontwerp, hoe uitgebreider de netwerken.

MIT is in januari 2015 aan het assortiment van Symphony Audio toegevoegd. Voorheen verzorgde More Music de import van MIT in Nederland en België, maar zij hebben het merk (op de MIT Spectral kabels na) uit het assortiment gehaald.

EDITORS' CHOICE