MERK
Over Bergmann

Alle producten worden in eigen huis ontwikkeld, geproduceerd en geassembleerd. Elk onderdeel is ontworpen door Johnnie Bergmann en wordt geproduceerd in de Bergmann werkplaats in Denemarken.

Achtergrond van Johnnie Bergmann, oprichter van Bergmann Audio: Muziek en hoogwaardige geluidsweergave hebben al sinds mijn kindertijd mijn interesse.Als tiener kocht ik mijn eerste audiosysteem: Micro Seiki-tafel, Rega-arm, Ortofon-cartridge, NAD-voorversterker en Dali-luidsprekers. Voor mij was het duidelijk de meest optimale manier om de perfecte draaitafel te bouwen. Ik realiseerde me ook dat de merken in de jaren 80 een aantal nadelen hadden en voor de eindgebruiker problematisch en onstabiel waren om te bedienen.

Alle hifi magazines die ik tegenkwam, las ik aandachtig door. Destijds, in de 80s, werd ik bekend met deze luchtgelagerde techniek.Toen ik -vanwege mijn interesse in muziek en high-end audio mijn opleiding tot werktuigbouwkundig ingenieur- begon met het ontwikkelen van luchtgelagerde draaitafel toonarmen, was een van mijn doelen het elimineren van de oude nadelen waar de luchtlagertechniek bekend om stond.

FOTO'S