ARTIKELHifidelity

HiFidelity Special - De ideale PDF doordruk

Tablet computers en dan met name de iPad zijn sterk in opkomst. In oktober 2011 was het mobiel gebruik van HiFi.nl voor het eerst dan ook goed voor meer dan tien procent van al het bezoek! Het mag geen verbazing wekken dat de iPad hier een aandeel van meer dan zeventig procent in had, en Apple iOS als geheel zelfs 95%. Let wel, we hebben het alleen al in oktober over 36.773 bezoeken met een mobiel apparaat... Zelf waren we hier best van onder de indruk.

Het is dan ook logisch dat we op HiFi.nl inspelen op deze ontwikkeling. Zo zorgen we ervoor dat Flash content ook op een alternatieve wijze te zien is. Deze technologie wordt immers niet ondersteund door Apple. Maar ook inhoudelijk stemmen wij onze mogelijkheden hier op af. We willen een aantal van die mogelijkheden graag even toelichten. 

PDF Brochures worden Magazines
Een brochure is een van de stille krachten op HiFi.nl. Vele duizenden PDF documenten worden jaarlijks bladerbaar gelezen maar vaker nog ook naar de eigen computer van de lezer gedownload. Dit is al jaren een vast gegeven, maar juist op een iPad benadert het lezen van een PDF brochure de ervaring van een magazine. Om deze reden ontsluiten wij bijvoorbeeld alle artikelen die voort komen uit onze samenwerking met Music Emotion ook als downloadbare PDF. Wel zo prettig!Ook onze eigen content wordt steeds vaker omgezet naar een formaat dat heel mooi werkt op een Tablet. Hiervoor hebben we de HiFidelity XS Special in het leven geroepen. In het format van ons HiFidelity magazine worden losse artikelen opgemaakt tot een volwaardig mini-magazine. Wij verzorgen de gehele opmaak en ontsluiten deze als downloadbare PDF (iPad vriendelijk) én als bladerbare brochure op HiFi.nl. Uiteraard kan het Magazine ook op de eigen site van de klant worden gebruikt.

De aantrekkelijke opmaak en iPad vriendelijke aanpak maken dit een mooi instrument om een artikel op een willekeurig moment te lezen. Dit geldt voor onze Hi-Visits en show-verslagen, maar ook een mooie recensie of productbespreking komt hiervoor in aanmerking. Een HiFidelity Special kan bovendien worden aangeleverd als document dat klaar is om te worden gedrukt als hand-out, waarbij we het drukwerk zelf in principe niet verzorgen. 

PDF per post
Omwille van deze ontwikkelingen hebben we de mogelijkheden rondom PDF Brochures dit jaar ook verder uitgebreid. Zo bestaat nu desgewenst de mogelijkheid om een Brochure ook fysiek aan te vragen. Een lezer van HiFi.nl kan in een reactie zijn of haar adres doorgeven waarna wij dit verzoek doorsturen naar onze klant. Deze kan vervolgens de betreffende brochure per post naar de lezer sturen. Dit geldt natuurlijk ook voor een gedrukte HiFidelity Special!

Interesse in een eigen editie van de HiFidelity XS Special, ter ondersteuning van de Hi-Visit, ons showverslag of die mooie recensie of productbespreking? Neem contact op met onze sales afdeling!


EDITORS' CHOICE