NIEUWS

Nieuw muzikaal concept: Hi-Fi Scenen

Redactie HiFi.nl | 28 december 2014
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 23 december 2014

Hi-Fi Klubben presenteerde deze maand een nieuw muzikaal concept: Hi-Fi Scenen. Het concept is over komen waaien uit Denemarken en op 9 december vond in Paradiso Noord de allereerste Nederlandse editie plaats.

foto: Roel Determeijer

Het welbekende motto van Hi-Fi Klubben luidt "bad sound kills good music" en dat is dan ook precies waar het bij Hi-Fi Scenen om draait. Een nieuw album waar een artiest bloed, zweet en tranen in heeft gestopt dient volgens hen afgespeeld te worden met alleen de allerbeste speakers.

foto: Roel Determeijer

Tijdens de eerste editie mochten de mannen van Alamo Race Track aftrappen met hun nieuwe (nog te verschijnen) album Hawks. De band was de hele avond aanwezig om mee te luisteren en vragen uit het publiek (bestaande uit journalisten, fans en members van Hi-Fi Klubben) te beantwoorden.

 

Het systeem dat gebruikt werd om Hawks ten gehore te brengen was ditmaal het Steinway Lyngdorf Model S. En de band was erg tevreden over de kwaliteit waarmee hun composities uit de speakers knalden.

foto: Roel Determeijer

Frans Hagenaars, producer van het album, was zo onder de indruk dat hij het laatste nummer nog een keer wilde horen: "Ik zit hier met dikke tranen in mijn ogen, wat een fantastische beleving van muziek op zo’n systeem. Het klinkt nog mooier dan ik het bedoeld had."

foto: Roel Determeijer

Hi-Fi Klubben heeft na het succes van de eerste editie het concept Hi-Fi Scenen nu ook definitief omarmd in Nederland. Verwacht binnenkort dus een aankondiging van een opvolger. kijk ook op de website van Hi-Fi Klubben.


EDITORS' CHOICE