NIEUWS

KPN trekt stekker uit digitale televisie in België


Redactie HiFi.nl | 21 december 2014

Het is alweer bijna afgelopen voor het triple play pakket Snow dat KPN dochter Base in 2013 introduceerde in België als alternatief voor digitale televisie, internet en vaste telefonie. In juni 2015 zal het pakket worden stopgezet en zullen alle circa 35.000 klanten kosteloos worden overgezet naar Scarlet.

Snow werd destijds door KPN geïntroduceerd als een wat meer flexibel alternatief: klanten betaalden alleen voor wat ze echt wilden en konden dat zelf aanpassen. Dat model is inmiddels financieel niet meer rendabel en volgens Base ligt de schuld bij de overheid. De kosten van het product blijven volgens Base te hoog voor een uitdager op de vaste markt.

"De overheid heeft niet gezorgd voor een gunstige omgeving. Wie van mobiele operator, bank of elektriciteitsleverancier wil veranderen, hoeft alleen maar een handtekening te plaatsen. Het overstappen van de ene naar de andere vaste operator brengt nog steeds heel wat rompslomp met zich mee, waardoor de klanten hier dan ook aarzelend tegenover staan."

Volgens Base hebben overheidsmaatregelen een negatieve impact gehad op het investeringsklimaat in de mobiele sector. Ook zou de overheid veel inspanningen geleverd om het makkelijker te maken om mobiele telecomprijzen te vergelijken en om van mobiele operator te veranderen. "Dit terwijl door de verhoogde concurrentiedruk de prijzen voor mobiele communicatie de laatste jaren reeds met meer dan 40 procent zijn gedaald. In de vaste sector bleven ze stijgen."

EDITORS' CHOICE