NIEUWS

Donos Oegstgeest: Hidden Sound System


| 27 december 2014


Op bezoek bij Do van der Zalm in Oegstgeest is de bekende kreet ÔHidden sound systemÕ van een van de sketches van Jiskefet hetgeen mij te binnenschiet. Do van der Zalm heeft zich gespecialiseerd in fraai weggewerkte multiroom audiosystemen naast zijn werk als verkeersvlieger.

De piloot en zijn vrouw Roos hebben enkele weken geleden hun intrek genomen in hun nieuwe zojuist opgeleverde villa. Wat direct opvalt, is het oog voor detail. De architect (van Maanen) en de aannemer (Bouwbedrijf van der Wiel) hebben samen met de opdrachtgevers na twee‘nhalf jaar voorbereiding en anderhalf jaar bouwtijd een prachtig huis gerealiseerd.


Sonos Oegstgeest
In het dagelijks leven is Do gezagvoerder op een Boeing 737 en het was op een van zijn reizen dat hij in een Amerikaans tijdschrift zijn oog liet vallen op een advertentie van Sonos. Het is dan 2004 en Do is onmiddellijk enthousiast over wat hij leest en ziet. Zelf heeft hij op dat moment een touchscreen in de muur gebouwd en via een pc met Winamp kan hij muziek afspelen in zijn woonkamer. De potentie van Sonos was hem meteen duidelijk en hij besloot contact op te nemen met Sonos in Californi‘. Het was in de tijd dat John Mac Farlane (Founder & CEO) nog zelf de telefoon opnam. Do informeerde naar de mogelijkheden voor distributie in Nederland. Het leek hem leuk om dat erbij te doen naast zijn baan als piloot. Hij kreeg echter te horen dat juist Nederland was gekozen als springplank naar Europa en Sonos een kantoor ging openen in Hilversum. Do besloot om dealer te worden en daarmee was de eerste Sonos dealer in Nederland een feit: ÔSonos OegstgeestÕ.

EDITORS' CHOICE