NIEUWSPioneer

Pioneer laat alvast wat van nieuwe high-end headphone zien

Redactie HiFi.nl | 24 november 2014 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer komt volgend jaar met een zeer high-end hoofdtelefoon. Het Japanse merk heeft maar liefst vijf jaar gewerkt aan het product dat momenteel nog luistert naar de werknaam Model X. De koptelefoon is uiterst exclusief en wordt met de hand gemaakt door één enkele gecertificeerde ambachtsman in dienst bij Pioneers Tendo-fabriek in Tohoku.

Er zullen 100 units gemaakt worden met een snelheid van vier of vijf units per dag. Mr. Tamadera, de technical director van de Model X, vertelde al wat over de aanloop: “De afgelopen vijf jaar hebben we bij Pioneer al onze ervaring gebruikt om in het geheim aan een echt unieke hoofdtelefoon te werken. Tijd en geld was daarbij niet belangrijk: het draait puur om technische superioriteit en het maken van iets dat het nalatenschap van onze hoofdtelefoons eer aandoet.”

De driver-unit van de koptelefoon is helemaal gloednieuw, al kan Pioneer de exacte technische specificaties nog niet onthullen. Wel zou die driver moeten zorgen voor complete onderdrukking van onnodige vibraties. Model X zal geleverd worden met een ontkoppelbare kabel en kan verbonden worden met de U-05 hoofdtelefoonversterker met DAC.

Journalisten die al mochten luisteren beschreven de hoofdtelefoon als "een high-end speaker, maar dan in je oor". Wanneer de Model X precies uitkomt is nog niet bekend en ook de prijs is nog niet vrijgegeven. Lees hier meer over Pioneer en bekijk ook onze hoofdtelefoon-special.


EDITORS' CHOICE