NIEUWS

Elektronica vanaf nu ook achteraf betalen bij Valeda


Redactie HiFi.nl | 14 november 2014

Online warenhuis Valeda.nl geeft de optie "bestellen en pas achteraf betalen" niet langer alleen aan bedrijven, maar ook aan particulieren. Goed nieuws dus voor mensen die online elektronica bestellen, maar het product liever eerst in handen hebben voordat ze overgaan tot betaling.

Consumenten moesten vooralsnog altijd vooraf betalen met Ideal of een creditcard en volgens Valeda-directeur Gerard Osinga heeft zijn webwinkel hiermee een primeur te pakken. "Op een paar webwinkels na, die overigens andere producten verkopen, zijn wij de enige die dit doen. We vinden dit een kwestie van service aan de klant", licht hij toe. "Zeker bij elektronicaproducten loop je met vooraf betalen een risico. Wij vinden dat je vertrouwen eerst moet geven om het te kunnen ontvangen."

Bij Valeda krijgt de consument het product dan ook eerst thuisgestuurd om te kijken of het bevalt, waarna ze binnen veertien dagen de factuur moeten betalen. Bevalt het product niet, dan kunnen ze het kosteloos terugsturen. Valeda heeft, inclusief elektronica, zo'n 40.000 producten in het assortiment zitten. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam, van waaruit het zo'n 20.000 klanten verspreid over heel Europa bedient.

EDITORS' CHOICE