NIEUWSDynaudio

Dynaudio introduceert Focus XD bij Wifimedia


Redactie HiFi.nl | 08 november 2014 | Dynaudio

Eerder presenteerde de Deense luidsprekerspecialist Dynaudio onder meer de Focus 160, de nieuwste aanwinst uit die serie heeft de naam Focus XD meegekregen. De XD is onderdeel van een volgende generatie digitale high-end systemen met een hoge resolutie tot 24 bit / 192 kHz.

Vrijdag 14 november kun je bij Wifimedia terecht voor een indruk. Meld je aan!

De Focus XD-serie bestaat uit een compact model, de 200, en een tweetal vloerstaanders, de 400 en de 600. Net als bij de Dynaudio Xeo (lees ook onze recensies van de XEO3 en de XEO4) is er alleen een muziekbron nodig om de set compleet te maken. Het digitale muzieksignaal wordt draadloos en zonder verlies van de bron naar de luidspreker verzonden, zonder analoge omzetting.

In de luidsprekers zitten krachtige digitale versterkers, een high-performance DSP en een eigen digitale volumeregeling. Elke Focus XD heeft een eigen digitale ingang (75 ohm coax) en een analoge ingang (RCA). De digitale ingang wordt gebruikt voor het afspelen met de hoogste 24/192 resolutie.

De draadloze Hub maakt het mogelijk om na een software-upgrade muziek tot 24/96 af te spelen. Op de Hub kunnen verschillende digitale (coaxiaal, optisch, USB) en twee analoge bronnen worden aangesloten. Door de multi-room eigenschappen kunnen vanuit een Hub meerdere kamers van muziek worden voorzien.

Lees ook meer informatie Dynaudio en importeur Dynaudio International GmbH. Of bekijk onze luidspreker-special.

MERK

EDITORS' CHOICE