Bowers & Wilkins T7 Bluetooth-speaker

Redactie HiFi.nl | 21 oktober 2014 | Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins heeft naast zijn gerenommeerde luidsprekerlijnen ook zeker naam gemaakt met succesvolle dockingsystemen, zoals de Zeppelin en Zeppelin Air, en in 2012 de draadloze muzieksystemen A5 en A7. Ook op het gebied van streaming via Bluetooth speelt het Britse merk mee, door de T7 te introduceren; "Onze meest draagbare luidspreker ooit".

De T7 markeert zoals gezegd de komst van Bowers & Wilkins' eerste Bluetooth-luidspreker, maar dat is niet het enige 'eerste' aan deze jongste telg van de Britten. De compacte luidspreker bevat namelijk de allereerste commerciële toepassing van de splinternieuwe Bowers & Wilkins Micro Matrix™ technologie. Gebaseerd op de Matrix structuur uit de 800 Series Diamond referentie luidsprekers – die onder andere gebruikt worden in Abbey Road Studios, red. – zorgt deze honingraatstructuur voor stijfheid van de kast en een robuust platform voor de drive-units.

Een stukje duiding vanuit Bowers & Wilkins: "De T7 gebruikt twee hoge-output drive-units om een extra dimensie te geven aan lage frequenties. Dit levert een werkelijk ongekende diepte en rijkheid op. De twee tot het uiterste geoptimaliseerde 50mm driver units zijn het resultaat van een lang evaluatieproces, uitgevoerd door een aantal van de meest kritische luisteraars ter wereld: Bowers & Wilkins ingenieurs. Het gebruik van aptX Bluetooth zorgt er bovendien voor dat geen enkel hifi-detail verloren gaat in de draadloze verbinding, wanneer u direct streamt via PC, tablet of smartphone."

De T7 is de meest draagbare luidspreker die Bowers & Wilkins tot nu toe maakte. Met zijn compacte behuizing is het apparaat speciaal ontworpen om gemakkelijk mee te nemen, en de herlaadbare batterij moet het bij normaal gebruik zo'n 18 uur vol kunnen houden.

 

Kenmerken van de Bowers & Wilkins T7

  • Micro Matrix: De unieke honingraatstructuur rond het hart van de T7 is er niet zomaar voor de show. Micro Matrix biedt stevigheid voor de drive-units en reduceert resonantie van de kast voor een strakker en preciezer geluid.
  • Drivers: De T7 is voorzien van twee tot het uiterste geoptimaliseerde 50mm drivers om de allerbeste audiokwaliteit te leveren voor een compacte luidspreker. Het driver-membraan is gemaakt van glasvezel, wat ook gebruikt wordt in de prijswinnende draadloze muzieksystemen van Bowers & Wilkins.
  • Hoge-output bas radiator: De T7 gebruikt ook twee kracht-ondervangende, hoge-output bas radiatoren (patent aangevraagd) voor een indrukwekkend basgeluid, zelfs op een hoog volume, zonder daarbij voor enige resonantie of trilling te zorgen. Het resultaat is méér en betere laagweergave uit een kleinere luidspreker.

  • Electronica: Digitaal-naar-analoog converters (DAC’s) van zeer hoge kwaliteit zorgen ervoor dat audio zoveel mogelijk klinkt als het bronmateriaal. Dankzij digitale signaalverwerking bent u er van verzekerd dat geluid altijd wordt beheerst, waar u ook naar luistert en hoe hard u dat ook doet. Ten slotte staan de twee filterloze klasse-D versterkers in de T7 garant voor vloeiende en open hoge frequenties, perfecte middenfrequenties en een uiterst strakke bas.
  • Bluetooth met aptX: Draadloos audiostreamen met Bluetooth is vandaag de dag in vrijwel elk draagbaar apparaat ingebouwd, of het nu gaat om laptops, tablets of smartphones. Met aptX wordt de Bluetooth luisterervaring flink verbeterd, door de transmissie van data te optimaliseren, zonder enig verlies van audiokwaliteit of problemen met reactietijd.
  • Gebruikersinterface: De zeer intuïtieve en eenvoudig te gebruiken gebruikersinterface van de T7 wordt ondersteund door een scala aan unieke audiocues die zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met componist, artiest en performer Mira Calix.

Begin november beschikbaar voor € 349,-.
Www.bowers-wilkins.nl / hifi.nl/bowers-wilkins 

MERK

EDITORS' CHOICE