TIP

Hifidelity Vinyltips: handige accessoires op een rij

Redactie HiFi.nl | 24 oktober 2014
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 17 september 2014

Onlangs verschenen er op HiFi.nl een tiental handige aanbevelingen voor liefhebbers van het zwarte goud, die we bundelden in de rubriek Vinyltips. We richtten ons daarbij voornamelijk op accessoires, en vroegen enkele specialisten in de markt welke items we zeker niet over konden slaan. Vandaag een overzicht van deze vinyltips, in willekeurige volgorde en met linkjes naar meer info!

Mobile Fidelity beschermenhoezen – € 29,99
De binnenhoezen van Mobile Fidelity Sound Lab worden vaak gezien als de beste ter wereld. Ze beschermen je platen tegen krassen en het aantrekken van stof en vervuiling, en zorgen ervoor dat je platen een leven lang mee gaan. Het zijn dezelfde hoezen waarin Mobile Fidelity zelf al decennia lang haar nieuwe LP's levert. Verpakt per 50, meer info.

 

Naald- en platenborstels – diverse prijzen
De doorgewinterde vinylliefhebber zal waarschijnlijk al ruimschoots voorzien zijn in de nodige accessoires, en wellicht ook de trotse eigenaar zijn van een heuse Okki Nokki of ander model platenwasser, maar ook voor de instappers zijn er handige hulpstukken voor het verzorgen van je platencollectie. Neem bijvoorbeeld onderstaande Record Cleaning Brush van Mobile Fidelity, en meer producten in dit artikel. 

Clearaudio 'test-record' – € 50
Net als bij je thuisbios en de bijbehorende audio-cd's, dvd's of blu-rays om het systeem nauwkeurig af te stellen, heb je ook voor de vinylhobbyist 'testplaten' om de prestaties van je draaitafel te optimaliseren. Anti-skate, checken van resonanties, tracking, demagnetizeren van je cartridge, et cetera... Meer info.

Mobile Fidelity Geo-Disc – € 60
Deze Geo-Disc is één van 's werelds best verkochte 'cartridge alignment tools', ofwel hulpstukken om de cartridge uit te lijnen. Zonder uitlijning zul je immers nooit de volledige potentie uit je draaitafel halen, maar eerlijk is eerlijk: montage en uitlijnen kan een vervelende en bovendien tijdrovende klus zijn. En dat is precies waar deze handige accessoire van MobFid om de hoek komt kijken. Meer info.

Knosti platenwasser – € 49,95
Je kunt nog zo zuinig zijn op je platen, en wellicht allerhande speciale hoezen gebruiken om ze te bewaren, je doet er toch goed aan je lp zo af en toe aan een grondige schoonmaakbeurt te onderwerpen. Om nog maar te zwijgen over die stoffige exemplaren die je op de rommelmarkt of in de tweede- en derdehands koopjesbakken hebt bemachtigd. Een prima methode voor die schoonmaakbeurt is de cleaning set van Knosti: een handig afdruiprek, en een wasser voorzien van een vloeistofreservoir en borstels waartussen de lp of single op de meegeleverde spindle wordt rondgedraaid. Meer info.

Clearaudio Smart Matrix Professional – € 890
Nog een platenwasser, maar dan in een hele andere prijscategorie. Deze Smart Matrix boent je platen vrijwel geruisloos, en zorgt ervoor dat je waardevolle albumcollectie weer in opperbeste staat terug in je platenkast kan – of natuurlijk meteen terug op de speler. Het minimalistische en handgebouwde ontwerp is bovendien een prima toevoeging aan je interieur, en misstaat zeker niet in de buurt van je geliefde hifi-systeem. Het apparaat aan het werk zien kan hierrr.

Analoge toolkit Clearaudio – € 899
De Clearaudio Analoge Toolkit is een koffer ramvol essentiële gereedschappen voor de serieuze vinylliefhebber. Op zoek naar alle middelen om het optimale resultaat uit je platenspeler te halen middels een perfecte combi van a-klasse accessoires? Dan zit je met deze toolkit gebakken. Meer info.

Kijk ook eens op Hifidelity.nl voor het volledige aanbod!

Tot slot: in een hele andere categorie, te weten die van tweaks en andere accessoires, deden we onlangs middels een lezersvraag een oproep om de beste tips & tricks te verzamelen. We kregen al veel respons, dus komen spoedig met een vergelijkbaar verzamelartikel. To be continued!


EDITORS' CHOICE