NIEUWSSony

Sony introduceert draadloze Bluetooth hoofdtelefoons


Redactie HiFi.nl | 07 september 2014 | Sony

Sony introduceert nieuwe Bluetooth-hoofdtelefoons, passend bij elke muziekvoorkeur. Voor liefhebbers van diepe bassen is er de MDR-XB950BT. Voor een puur geluid komt Sony met de MDR-ZX550BN – met ruisonderdrukking. Of ga hardlopen in de regen met de spatwaterdichte MDR-AS800BT.

Alle Bluetooth-modellen met NFC bieden One-Touch Connection met je NFC-compatibele smartphone. Houd je mobiel gewoon even tegen je hoofdtelefoon aan. De verbinding komt dan automatisch tot stand, zonder kabeltjes of ingewikkelde instellingen. Sommige Bluetooth-hoofdtelefoons zijn ook voorzien van een ingebouwde microfoon. Daarmee kun je ook inkomende telefoontjes beantwoorden en handsfree bellen.

MDR-XB950BT
De MDR-XB950BT is het eerste Bluetooth-model in Sony’s Extra Bass (XB)-collectie. Deze hoofdtelefoon met hoofdband is gemaakt voor wie van serieuze bassen houdt. De driverunits van 40 mm zijn voorzien van neodymiummagneten met een hoge magnetische dichtheid. Voor extra diepe bassen haal je de schakelaar over om de Electro Bass Booster te activeren. De Advanced Direct Vibe Structure in de Bass Booster sluit de ruimte tussen de driverunit van de speaker en je trommelvliezen af. Het geluid is volgens Sony karakteristieker dan ooit dankzij de toegenomen efficiëntie van de poorten en de grotere luchtopening bovenaan de speaker driverunits. De MDR-XB950BT heeft een adviesprijs van 180,- euro.

MDR-ZX550BN
De on-ear MDR-ZX550BN is voorzien van ingebouwde Noise Cancelling ruisonderdrukkingstechnologie. Daarmee wordt volgens het merk tot wel 90 procent van het omgevingsgeluid weg gefilterd. De hoofdtelefoon heeft een continue afspeeltijd van 25 uur (met ruisonderdrukking en Bluetooth ingeschakeld), dus zelfs op een extreem lange busreis of een vlucht naar verre oorden kom je niet met een lege batterij te zitten. Je kunt deze hoofdtelefoon opvouwen en in je rugzak of tas stoppen. De MDR-ZX550BN is verkrijgbaar in de kleuren: zwart, blauw en rood en heeft een winkeladviesprijs van 100,- euro.

 

MDR-AS800BT
Werk jezelf in het zweet in het fitnesscentrum of ren rondjes in het park met de zeer kleine MDR-AS800BT. Deze hoofdtelefoon is gemaakt voor actieve gebruikers die draagcomfort en een degelijke pasvorm even belangrijk vinden als een goed geluid. 

De draadloze MDR-AS800BT kan op de normale manier worden gedragen, maar je kunt hem ook omklappen met de korte kabel achter je oor. En als je de hoofdtelefoon extra stevig vast wilt zetten, kun je de speciaal vormgegeven Arc Supporters gebruiken.

 

De MDR-AS800BT is spatwaterdicht volgens de IPX4-standaard, met ultrasone lasnaden die vocht buiten houden. Eén keer opladen levert een batterijduur van 4,5 uur op. De MDR-AS800BT is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en blauw en heeft een winkeladviesprijs van 130,- euro. Alle modellen zijn vanaf oktober verkrijgbaar.


EDITORS' CHOICE