NIEUWSKEF

KEF Blade Two is here


Redactie HiFi.nl | 29 augustus 2014 | KEF

In de nasleep van High End München 2014 schreven we over de ontwikkelingen bij het Britse KEF, waarbij we naast de nieuwe Reference Serie onder meer de aandacht vestigden op de eveneens gloednieuwe Blade Two. Het jongere en iets kleinere broertje van de vermaarde Blade Concept is inmiddels ook in Nederland aangekomen.

"Toen we onze engineers helemaal vrijlieten om de beste luidspreker te maken die ze konden bedenken, ontstond de revolutionaire Concept Blade – 's-werelds eerste 'single apparent source'-luidspreker", zo meldt de fabrikant. "Haar prestaties waren zo indrukwekkend, dat we besloten een versie te maken die serieuze audiofielen helemaal voor zichzelf konden hebben..."

KEF Blade Two in blauw ('frosted blue'), naast zijn grote broer

Dat werd de inmiddels uitgebreid bekende KEF Blade. Fast forward een aantal jaar verder, en het merk besloot ook daar op voort te ontwikkelen. Welcome KEF Blade Two. Dezelfde acoustische bravoure en iconische vormgeving, alleen ietsje kleiner, is de Blade Two gemakkeljker in kleinere ruimtes in te passen en is ook de extreme basextensie tot 'een huiselijke verhouding' gebracht. Verder ademt Blade Two hetzelfde DNA, dezelfde esthetiek, en dezelfde geavanceerde drivertechnologie en unieke 'single apparent source'-configuratie. 

Een stukje duiding van KEF rond gebruikte technieken in beide modellen:

 

Blade en Blade Two delen een nieuwe architectuur voor de ideale puntbron. Vier geavanceerde basdrivers (225 mm/9-in. voor Blade, 165 mm/6,5-in. voor Blade Two) die zo zijn samengesteld dat hun gezamenlijke akoestische middelpunt vanuit precies hetzelfde punt in de ruimte komt als dat van de Uni-Q HF/MF driver array. Het gevolg: het geluid komt werkelijk vanuit één enkele, foutloos coherente bron.

De slanke parabolische behuizing is zowel voor wat betreft vormgeving als akoestiek volledig inert. Dit betekent dat de behuizing nooit enig effect zal hebben op de puurheid van de output. Aan de binnenkant vind je een nieuwe en ingenieuze ventilatie-, verstijvings- en geluidstechnologie. 

De Kef Blade Two is onder meer verkrijgbaar in de kleuren wit ('snow white'), blauw ('frosted blue') en zwart ('piano black'), voor een prijskaartje van € 9.500,-. Zijn grotere broer kost € 12.500 en kent een hele reeks aan kleuruitvoeringen. Via deze link vind je alles wat we eerder over de originele KEF Blade schreven, waaronder een luistersessie bij iEar' in Tilburg.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »