NIEUWSKEF

Grote vernieuwing luidsprekers bij KEF

Jamie Biesemans | 21 mei 2014 | KEF

Op High-end München zorgde KEF voor aardig wat beroering door heel wat nieuwe luidsprekers te presenteren. Naast een totaal nieuwe Reference-familie, verschijnen er miniversies van de iconische Blade-speakers.

De 'baby-uitvoering' van de Blade-speakers zijn even opvallend als de legendarische grote versies. De Blade Two gebruikt dezelfde Uni-Q-drivers - een uitvinding eigen aan KEF - maar bevat kleinere 6,5-inch basswoofers. Hierdoor is de Two behoorlijk kleiner dan de originele Blade Concept.

De Two bestaat ook uit dezelfde materialen en komt beschikbaar in een aantal opvallende kleuren en afwerkingen, waaronder een mooie rode tint, een metaalkleur, wit en zwart. Wie er extra voor betaalt, kan ook een 'frosted' blauwe of zwarte editie aanschaffen.

De Blade Two zal eind dit jaar de markt bereiken. Een concreet prijskaartje kennen we nog niet, maar omgerekend van de Britse prijs spreek je mogelijk van circa 18.000 euro.

 

Ook de even opmerkelijke Muon-speaker - met zijn opvallend zandloper-vorm - wordt onder handen genomen. De nieuwere versie krijgt dezelfde driver als de Blade.

De Blade kan je beschouwen als de exclusieve sportwagen in het KEF-stal. Maar op München presenteerde het merk ook een nieuwe reeks hoogwaardige speakers die toch wat bereikbaarder zijn de nieuwe Reference-familie. De lijn omvat onder meer een subwoofer, een paar boekenplankspeaker (Reference 1), vloerstaanders (Reference 3 en 5), een centerspeaker (Reference Center). Allemaal worden ze gekenmerkt door een aluminium voorplaat en een kast in hout (beschikbaar in drie kleuren).

Ook hier zien we opnieuw de eigen Uni-Q-drivers opduiken. Bijzonder aan deze drivers is dat de aluminium tweeter in het midden van een midrange driver gemonteerd is, een opstelling die er voor zorgt dat hoge en midden tonen naadloos in elkaar overvloeien. Daarnaast zijn er één of meerdere aluminium baswoofers voorzien, naargelang het model van de speaker.

MERK

EDITORS' CHOICE