ARTIKELNagra

New Music Luisterweekend


Redactie HiFi.nl | 21 juni 2011 | Nagra

Afgelopen weekend heeft in Brussel de luistershow van New Music plaats gevonden. Op zaterdag 18 en zondag 19 juni heeft de hifi salon behoorlijk uitgepakt, door onder meer drie exclusieve primeurs te mogen introduceren.

(foto: Jan Coenen)

Ten eerste zijn de Nagra VPA buizenversterkers en de Wilson Audio Sophia 3 aangewend om muziek van het Jazz festival in Montreux ten gehore te brengen. Matthieu Latour van Nagra, marketing directeur en zelf ook ingenieur, was daarbij persoonlijk aanwezig om de luistersessies in te luiden, en meer informatie te geven over deze bijzondere versterkers. Van het merk werden ook de Nagra CD, de Nagra PL-L en de Nagra 300i triode 300 B gedemonstreerd. 

Nagra VPA

Een andere primeur had New Music door met Cyrill Hammer van Soulution en Yair Tamman van Magico naar de nieuwe Q1 en Q3 luidsprekers van Magico te luisteren, in hun presentatie bijgestaan door versterkers van Soulution. Van dat laatste merk waren tevens de Mono 700 met de voortrap 720 en ook de gloednieuwe geïntegreerde Soulution 530 van de partij. De Magico luidsprekers stonden in het Auditorium van New Music opgesteld, een ruimte die door Yair Tamman `acoustically perfect` werd genoemd en daardoor bijzonder geschikt bleek voor de weergave van speakers van dit kaliber. Tamman, de ingenieur van de speakers en Magico`s chief technical officer, was net als Cyrill Hammer beide dagen beschikbaar om tijdens de uitgebreide demonstraties tekst en uitleg te geven bij het ontwerp en de totstandkoming van de diverse high-end apparatuur die tijdens de show opgesteld stond. 

Magico Q1

Het is op zich niet vreemd dat New Music er in geslaagd is om dergelijke exclusieve demonstraties aan te kunnen bieden. De speciaalzaak, die in 1979 is opgericht om de Belgische markt van de naar eigen zeggen “duurste prijsklasse” te kunnen voorzien, is trots op het feit dat zij apparatuur aanbiedt die tot de absolute wereldtop behoort. Hifi liefhebbers kunnen dan ook voor van alles bij de Brusselse dealer terecht, van “het meest redelijke tot het meest buitenproportionele.” HiFi.nl vroeg New Music hoe het luisterweekend hen zelf bevallen is. "Zeer goed," laat zaakvoerder José Loro enthousiast weten. "We hebben zo`n zes-, zevenhonderd liefhebbers mogen ontvangen afgelopen weekend, wat een stuk meer was dan we oorspronkelijk hadden verwacht."

Hij laat tevens weten dat New Music op zich gewend is aan een goede opkomst voor luistershows, omdat zij doorgaans hifi demonstreren die veel liefhebbers anderzijds waarschijnlijk niet snel te horen zouden krijgen. De kwaliteit van de hoogwaardige systemen van Nagra, Magico en Soulution heeft ervoor gezorgd dat het weekend dan ook erg succesvol is geweest voor New Music, dat de afgelopen week de handen vol gehad heeft aan de voorbereidingen. "Nu hopen we dat we deze high-end apparatuur op termijn ook in onze salon aan kunnen bieden."

Solution Mono 700

De foto`s die Jan Coenen op de New Music Luistershow maakte, zijn in het album van dit bericht opgenomen.

(foto: Jan Coenen)

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »