NIEUWSWadia

Introductie Wadia Digital 321 DAC


Redactie HiFi.nl | 18 juli 2014 | Wadia

Wadia is een merk dat je de laatste tijd regelmatig voorbij hebt zien komen. Vorige zomer testten we de 121 Decoding Computer, en voor het Hifidelity Jaarboek 2013-2014 gingen we aan de slag met de Intuition 01 Power Dac. Nu is er de introductie van de Wadia 321 Dac, een high end-DAC met vijf digitale ingangen, inclusief high speed-USB, en volumeregeling voor directe connectie aan een eindversterker of actieve speakers.

"Denk je aan digitale audio, dan zeg je Wadia Digital", zo bericht importeur Audiac. Met een een producthistorie van ruim 25 jaar is het Amerikaanse merk immers één van de grondleggers van de hedendaagse digitale audio op het hoogst haalbare niveau. Deze traditie zet Wadia voort met de nieuwe 321 DAC en voegt daar een schitterende behuizing aan toe dankzij de creatieve geest van het Italiaanse Fine Sounds designteam. 

"Vanzelfsprekend voelt de Wadia 321 zich net zo goed thuis in een traditionele opstelling met een geïntegreerde of voorversterker waarbij de uitgangen op standaard lijnniveau uitgestuurd worden. Hoe dan ook ontrafelt de Wadia 321 nuances in de muziek die voor veel digitaal analoog converters verborgen blijven. Daarbij legt hij het klanktapijt op een rotsvast fundament met indrukwekkende energie en grip tot in de laagst hoorbare frequenties."

De 321 Dac, met het industriële design (en kenmerkende Wadia rondingen), solide aluminium kast en zwarte glazen topplaat, vormt de uitstraling van de nieuwe generatie Wadia producten. Later in 2014 mogen we nog een streamer, twee eindversterkers, een AV-processor én een kleinere variant van de Wadia 321 verwachten.

De Wadia 321 is direct leverbaar. Advies verkoopprijs: € 3.699.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »