NIEUWSDenon

Denon onthult Dolby Atmos AVR-lijn

Redactie HiFi.nl | 28 juni 2014 | Denon

We meldden al dat de nieuwe AV-receivers van Denon, Onkyo en Marantz Dolby Atmos gaan ondersteunen. Marantz introduceerde al nieuwe modellen met deze codec en nu is ook Denon aan de beurt. Het merk onthult de AVR-X4100W en AVR-X5200W.

De AVR-X4100W en AVR-X5200W zijn naar verwachting vanaf september verkrijgbaar als eerste Denon AVR's met Dolby Atmos."Het feit dat enkelen van 's werelds grootste filmmakers de unieke audiobeleving van Dolby Atmos als hét middel zien om hun verhaal kracht bij te zetten, kan gezien worden als een waar eerbetoon," aldus Yoshinori Yamada, Global Business Team Leader van Denons audio- en videoproducten. "Elk detail komt tot leven en het publiek heeft het gevoel echt midden in de film te zitten. Al met al een werkelijk ongeëvenaarde home-theaterervaring."

Flexibele speakerconfiguraties
Alle Denon-receivers die compatibel zijn met Dolby Atmos beschikken over een verwerkingscapaciteit die garant staat voor een optimale 9-kanaals Dolby Atmos 5.1.4- of 7.1.2-surroundconfiguratie op basis van Audyssey MultEQ XT32-kalibratie.

De AVR-X5200W heeft dankzij de inzet van een 7.1.4 Dolby Atmos-configuratie voldoende verwerkingscapaciteit voor ondersteuning van een volledige 11-kanaals Dolby Atmos-opstelling. Een 7.1.4-speakerconfiguratie bestaat uit een traditionele 7.1-speakeropstelling, plus vier speakers die boven het hoofd zijn gemonteerd of vier Dolby Atmos-speakers.

Prijs en beschikbaarheid
De AVR-X4100W en AVR-X5200W zijn naar verwachting vanaf september verkrijgbaar als eerste Denon AVR's met Dolby Atmos. De AVR-X4100W zal verkrijgbaar zijn voor een consumentenadviesprijs van 1499 euro. Denon's AVR-X5200W zal beschikbaar zijn voor een consumentenadviesprijs van 1999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE