NIEUWSMarantz

Marantz introduceert Dolby Atmos AV-receiver en -voorversterker

Redactie HiFi.nl | 26 juni 2014 | Marantz

Marantz kondigt een gloednieuwe AVR-lijn met Dolby Atmos aan. De SR7009 en AV7702 zijn naar verwachting vanaf oktober verkrijgbaar als de eerste Marantz-producten met Dolby Atmos.

“Met Dolby Atmos wordt de luisteraar aan alle kanten omgeven door een uitzonderlijk helder, krachtig, gedetailleerd geluid met sensationele diepte, zelfs boven het hoofd”, aldus Marantz.

Flexibele speakerconfiguraties
Alle Marantz-producten die compatibel zijn met Dolby Atmos beschikken over een verwerkingscapaciteit die garant staat voor een 9-kanaals Dolby Atmos 5.1.4- of 7.1.2-surroundconfiguratie op basis van Audyssey MultEQ XT32-kalibratie, met gebruik van aan het plafond gemonteerde speakers of Dolby Atmos-speakers. Een 5.1.4-speakerconfiguratie bestaat uit een traditionele 5.1-speakeropstelling, plus vier speakers die boven het hoofd zijn gemonteerd of vier Dolby Atmos-speakers. Een 7.1.2-speakerconfiguratie bestaat uit een 7.1-speakeropstelling, met daarnaast twee speakers die boven het hoofd zijn gemonteerd of twee Dolby Atmos-speakers.

De AV7702 voorversterker heeft dankzij de inzet van een 7.1.4 Dolby Atmos-configuratie voldoende verwerkingscapaciteit voor ondersteuning van een volledige 11-kanaals Dolby Atmos-opstelling. Een 7.1.4-speakerconfiguratie bestaat uit een traditionele 7.1-speakeropstelling, plus vier speakers die boven het hoofd zijn gemonteerd of vier Dolby Atmos-speakers.

Prijzen en beschikbaarheid
De SR7009  is naar verwachting vanaf oktober 2014 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1699 euro. De AV7702 is naar verwachting vanaf oktober of november 2014 verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 1999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE