Meridian Sooloos – Wat is het en waarom werkt het beter?

Het is tegenwoordig geen probleem meer om aan `digitale` muziek te komen, deze ergens op te slaan of af te spelen. Opslag is goedkoop, het internet snel en gewillig en een muziekserver is gemakkelijk voorhanden. De vraag welke muziek je zou draaien als je alle muziek ter wereld zou bezitten geeft een interessant dilemma, want hoe kies je? 


Control 15

Muziek kies je voornamelijk op basis van associaties die bepaalde muziek oproept, om vervolgens  een specifiek album dat daaraan voldoet te kiezen op basis van de `cover`. Als de geluidsdragers gewoon netjes in de kast staan is het op basis van visuele herkenning makkelijk een bepaald album te kiezen. Maar hoe kies je snel en gemakkelijk als de gehele muziekcollectie is gedigitaliseerd? Hoe zie je door de bomen het bos nog? 

Het Meridian Sooloos systeem biedt de best mogelijke oplossing voor dit dilemma. Het is een ultiem muziek-server systeem dat werkelijk waarde toevoegt aan de muziekcollectie en deze juist toegankelijker maakt in plaats van de gebruiker te verwarren. In een Sooloos systeem worden albums gekozen op basis van cover art. Snel door de collectie bladeren (het `browsen`) is heel gemakkelijk, omdat het voor de snelheid van het bladeren niet uitmaakt of er 20 of 20.000 albums in de collectie aanwezig zijn. 


Media Core 200

Echter, met veel albums is het al snel moeilijk goed te focussen op specifieke delen van de collectie. Voor dit doel heeft het Sooloos systeem een functie, die heel passend `Focus` wordt genoemd. Met deze functie is het mogelijk de collectie in te perken op basis van album, componist, uitvoerende(n), genre, `mood`, datum van uitgave of audio-kwaliteit (bijv. MP3, WAV, 16 bit, 24 bit) of een combinatie hiervan. Met de `Swim` functie kan vervolgens op een slimme manier door Sooloos een playlist continue worden aangemaakt en afgespeeld, zonder dat je er omkijken naar hebt. 

Dus je wilt Amerikaanse bebop uit de periode 1958-1960? Bijvoorbeeld Moanin’ van Art Blakey en The Jazz Messengers uit 1958, met op piano Bobby Timmons? Zien waar Timmons nog meer mee speelt? Wil je ook nog een recensie van de plaat? Geen probleem met het Sooloos systeem!


EDITORS' CHOICE