NIEUWSDynaudio

Dynaudio lanceert Evidence Platinum speakers


Redactie HiFi.nl | 19 april 2014 | Dynaudio

Dynaudio heeft haar nieuwe vlaggenschip luidspreker geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk: de Evidence Platinum. Een conceptversie van deze speaker werd twee jaar geleden al getoond tijdens de High End Show in München, maar is nu eindelijk te koop, ook in Nederland.

Het Deense merk was naar eigen zeggen gedurende zeven jaar lang continu bezig met de ontwikkeling van deze speaker. De Evidence Platinus is in ieder geval imposant te noemen. Hij is 1.94 hoog en weegt 115 kilo. De speakers kosten 58.500 pond, dat komt neer op ongeveer 71.000 euro. Maar in Nederland heb je ze al voor 64.500 euro per set.

De speakers zijn uitgerust met vier woofers van 18 centimeter en in totaal acht drive units. De bas en midrange units zijn gemaakt van magnesium silicaat polymer voor ideale demping. Daarnaast is de speaker uitgerust met bas-reflex poorten, aan de achterkant van de kast. Door de Esotar2 tweeters heeft hij een frequentie respons van meer dan 25.000 Hz.

De Dynaudio Evidence Platinum speakers zijn al even te koop in Nederland. Kijk voor meer info op de website van Dynaudio

MERK

EDITORS' CHOICE