NIEUWS

HTC mikt op titel 'luidste smartphone'

Jamie Biesemans | 26 maart 2014

Tegen giganten Apple en Samsung heeft HTC het moeilijk. Gisteren deed het merk opnieuw een gooi naar de top, met een vernieuwde One uit één stuk aluminium.

De nieuwe One (codenaam: M8) heeft wederom een unibody behuizing uit aluminium, wat een zeer solide en stijlvolle indruk geeft. "De aluminium unibody van de HTC One (M8) maakt het toestel bovendien nog robuuster en veel sterker dan telefoons met een plastic behuizing", sneert HTC richting concurrenten die hun toptoestellen in een kunststofbehuizing stoppen. In tegenstelling tot sommige concurrenten, zoals de Galaxy S5 van Samsung of Sony's Experia Z1, is de One niet waterdicht.

Toch is de nieuwe One geen kloon van zijn voorganger, die vanwege zijn uitmuntende design en specificaties vorig jaar een EISA-award won. De hoeken zijn meer afgerond, net zoals de achterkant, waardoor de telefoon dunner lijkt. Bovenaan is er ook een zwarte strip, waarachter een infraroodoog schuilt gaat.

HTC beweert dat de One ook een superieure audio-ervaring biedt - of toch aanzienlijk luider speelt - via de ingebouwde dubbele speakers aan de voorzijde. Het is misschien veelzeggend dat de nieuwe audiofunctie BoomSound heet.

Het toestel beschikt over een 5-inch Super LCD3-scherm waar een Full HD-resolutie op verschijnt - wat qua resolutie de norm is voor een highend telefoon zoals deze. De nieuwe One legt de nieuwe Sense 6-interface boven op Android 4.4. Ook de fijne HTC Blinkfeed-functie is opnieuw van de partij.

Een aandachtstrekker is de dubbele camera op de achterkant. Niet, zoals velen dachten, gemaakt om 3D-foto's te maken, maar om achteraf focusaanpassingen door te voeren. Hoewel het wellicht niet zo gesofistikeerd is als een light field-camera van Lytro, zou je volgens HTC achteraf bijvoorbeeld een vaag object dichtbij toch scherp kunnen maken. 

Deze keer zijn van de meet af verschillende kleuren beschikbaar van de One: een zilveren editie en een 'gunmetal' grijze. Later volgt een One in goudkleur. Alle kleurversies starten aan 699 euro.


EDITORS' CHOICE