NIEUWS

Torrentboer pakt ontwikkeling streamer Popcorn Time over

Redactie HiFi.nl | 17 maart 2014

Het was natuurlijk een kwestie van tijd voor torrentstreamservice Popcorn Time offline zou gaan. Niet eens door toedoen van de filmindustrie, maar op initiatief van de makers zelf. Aanvankelijk stelden zij "niets illegaals" te doen, maar haalden de dienst toch offline. Maar niet voordat zij de broncode beschikbaar stelden aan derden, die de online mediaspeler nu verder ontwikkelen.

Popcorn Time was - en is - alleen in een bèta-testversie voor Windows, Mac OS X en Linux beschikbaar, maar volgens TorrentFreak zijn ontwikkelaars van torrentsite YTS bezig met de verdere ontwikkeling van de mediaspeler. Zij zouden op korte termijn een nieuwe versie van het programma willen aanbieden.

De dienst dook vorige week op en zorgde direct voor veel contoverse. Popcorn Time is het best te vergelijken met services als Netflix, maar dan met illegaal aangeboden torrents. Het programma laat toe dat je films streamt terwijl je downloadt, in plaats van dat je eerst het hele bestand binnengehaald moet hebben.


EDITORS' CHOICE