REVIEWRevel

Revel Performa3 M106

Ruud Jonker | 01 oktober 2013 | Fotografie Fabrikant | Revel

Onlangs introduceerde Harman de Revel Performa3 serie. Revel hoort samen met Mark Levinson tot de Harman Luxury Group. Het thema binnen de lijn is deze keer een sublieme bouwkwaliteit, hoog designgehalte, geluidskwaliteit gebaseerd op computer-assisted designtechnieken en een zeer vriendelijke prijs. Uit deze lijn bezocht de M106 monitor de luisterruimte.

Luidsprekers blijven in een hifi systeem nog altijd de zwakste schakel. Dat wordt meteen duidelijk als een echt goed ontworpen luidspreker aangesloten staat op een 'doorsnee' setje elektronica. Het resultaat is dan meestal erg goed. Ergo, een minder goed geluid heeft minder met de elektronica te maken en is veel meer afhankelijk van de luidspreker.

De spreiding in geluidskwaliteit bij versterkers is doorgaans wat kleiner dan bij luidsprekers. Ontwikkelingen in elektronica hadden de afgelopen twee decennia vaak te maken met besparingen in kosten en afmetingen. Minder met ontwikkelingen in geluidskwaliteit. Op professioneel niveau is er de afgelopen decennia wel hard gewerkt aan de kwaliteitsverbetering van luidsprekers. Die ontwikkeling wordt vooral aangeslingerd vanuit de pro-wereld en de wetenschap. Het gaat om de ontwikkeling van betere studio-monitoren en PA-systemen voor alle mogelijke doeleinden.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE