Bowers & Wilkins CM10 Luidsprekers

Door een fanatiek en jarenlang belopen upgrade pad, is de Engelse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins er in geslaagd het prestatieniveau van iedere opeenvolgende 800 serie op een alsmaar hoger niveau te krijgen. Helaas heeft dit streven naar perfectie en het gebruik van duurdere en meer exclusieve materialen zoals industriële diamant voor de tweeter, er ook toe geleid dat iedere opvolgende generatie weer duurder dan zijn voorganger is geworden. Met het in deze test besproken nieuwe topmodel van de prijsgunstigere CM-serie in de vorm van de CM10, hoopt Bowers & Wilkins na vele jaren eindelijk weer de aansluiting met de 800 serie te kunnen realiseren.

Wanneer de kloeke en in mijn geval in perfect gepolitoerde zwarte pianolak afgewerkte CM10 (109 cm hoog, 20 cm breed, 34 cm diep en 33 kg gewicht) in de huiskamer wordt uitgepakt, is meteen duidelijk wat Bowers & Wilkins met dit model beoogt.

Want waar het onderliggende model (CM9) nog een conventioneel gemonteerde 2,54 cm dome tweeter bevat, is deze bij de CM10 net als bij de 800 Diamond serie, in een externe behuizing met Nautilus™ buisbelasting bovenop de kast geplaatst. Naast een afname aan ongewenste kleuring door onder andere een forse vermindering aan diffractie, kan door zo’n montage ook een beduidend betere ruimtelijke afbeelding worden bereikt.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE